Άρης: Θέλει να γυρίσει το διακόπτη

Επιστροφή στις νίκες επιζητά σήμερα (4/4, 17:15', NS2HD) ο Άρης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ώστε να κρατήσει σίγουρα τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία της Super League 1

Ο Άρης δεν ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα τη διαδικασία των πλέι οφ της τρέχουσας σεζόν στη Super League 1, καθώς γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό (1-0) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, οπότε σήμερα (4/4, 17:15′, NS2HD) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για τη 2η αγωνιστική, θέλει να γυρίσει το διακόπτη!

Οι “κίτρινοι” αναζητούν τη νίκη για να μείνουν σίγουρα στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κρατήσουν ή να αυξήσουν τη διαφορά από τους άμεσους διώκτες τους, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αναλόγως και των δικών τους σημερινών αποτελεσμάτων, ώστε να έχουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα πριν τους βρούνε απέναντί τους τις προσεχείς αγωνιστικές. Θυμίζουμε ότι οι “κίτρινοι” βρίσκονται στους 51 βαθμούς, οι “ασπρόμαυροι” στους 50 και η “Ένωση” στους 48.

Οι παίκτες του Άρη, κατ’ αρχάς, καλούνται στο σημερινό παιχνίδι να θυμηθούν τον καλό τους εαυτό και τις επιδόσεις τους στους αγώνες πρωταθλήματος μέσα στο Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μέχρι και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “κίτρινοι” ηττήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου από τον Αστέρα στην Τρίπολη (2-1, με ανατροπή στο σκορ), στο πλαίσιο της 20ή αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, κι έκτοτε δεν είχαν άλλο αρνητικό αποτέλεσμα μέχρι την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Κατά σειρά, νίκησαν την ΑΕΚ (0-2), ήρθαν ισόπαλοι με τον Παναιτωλικό (0-0) και τον Ολυμπιακό (1-1), νίκησαν τον Ατρόμητο (3-0), ήρθαν ισόπαλοι με τον ΠΑΟΚ (2-2) και νίκησαν τον ΟΦΗ (1-0). Οι επιδόσεις αυτές βοήθησαν τους “κίτρινους” να κλείσουν την κανονική διάρκεια με 17 βαθμούς περισσότερους από όσους είχαν συγκεντρώσει, αντίστοιχα, την περασμένη σεζόν, ευρισκόμενοι τέσσερις θέσεις πιο ψηλά από ό,τι τότε! Τώρα, θέλουν να ανοίξουν νέο κύκλο αήττητων αποτελεσμάτων.

Με τον Αστέρα Τρίπολης ο Άρης γνωρίζεται πολύ καλά. Ήδη, στη διάρκεια της σεζόν τον έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές, δύο για το Πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο, και τον έχουν νικήσει τις τρεις: εντός έδρας για τη Super League 1, εντός κι εκτός έδρας για το δεύτερο τη τάξει θεσμό, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. Για τον Αστέρα, η νίκη της 30ής Ιανουαρίου στην Τρίπολη ήταν η πρώτη νίκη επί του Άρη μετά από εννέα σχεδόν χρόνια!

Το σημερινό ματς είναι αμέσως μετά τη διακοπή που προηγήθηκε για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα, κρίνει ότι αυτή η διακοπή ωφέλησε την ομάδα, που πρέπει, όμως, να είναι απολύτως συγκεντρωμένη για να φτάσει στη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι οι Αρκάδες. Άποψη με την οποία συμφώνησαν και οι Λίντσεϊ Ροζ και Μάριος Σιαμπάνης, που επίσης μίλησαν αποκλειστικά στη NOVA για την αναμέτρηση.

Εν όψει του αγώνα, οι Κώστας Μήτρογλου και Χαβιέ Ματίγια συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Άρη, καθώς άφησαν πίσω τους τραυματισμούς τους, ενώ αντίθετα εκτός έμειναν οι τραυματίες Εργκύς Κάτσε, Γιοάν Μπεναλουάν και Νικόλας Ιωάννου. Η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Bruno Gama, Mateo Garcia, Bruno Felipe, Sakic, Bertoglio, Rose, Lucas Sasha, Mancini, Jeggo, Matilla, Ganea, Xande Silva, Sundgren, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Μάνο, Μπαγκαλιάνη, Μπακούτση, Μαρτίνη.

Σε ό,τι αφορά στη βασική ενδεκάδα, ο Μάντζιος σκέφτεται να παρατάξει (σε σχηματισμό 4-2-3-1) τον Σιαμπάνη στην εστία, τον Σάκιτς αριστερό μπακ, τον Σούντγκρεν δεξιά, με τους Δεληζήση και Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι αναμένεται να είναι οι Τζέγκο και Σάσα. Μεσοεπιθετικοί αναμένεται να είναι οι Μπερτόγλιο (επιτελικός), Γκάμα και Μαντσίνι στις πτέρυγες και ο Μάνος στην κορυφή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.