Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Δυνατό «μάθημα» για την Εθνική στην πρεμιέρα (highlights)

«Βαριά» ήττα γνώρισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών στο πρώτο ματς για τον Β' όμιλο

Η επιστροφή της Εθνικής γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια δε συνοδεύτηκε από το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς γνώρισε βαριά ήττα από την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ με 6-15.

Η… δύσκολη ημέρα για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου φάνηκε από το ξεκίνημα. Πολύ νωρίς οι Αμερικανίδες ξέφυγαν στο σκορ την ίδια στιγμή που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ν’ αντιμετωπίσει την πορτιέρε των ΗΠΑ, Άσλεϊ Τζόνσον που βρέθηκε σ’ εξαιρετική μέρα, την κακοδαιμονία της μετρώντας έξι δοκάρια συνολικά αλλά και την αδυναμία της να βρει εγκαίρως απάντηση στο μονοδιάστατο παιχνίδι των αντιπάλων της, που συστηματικά περνούσαν την μπάλα στα δύο μέτρα, κέρδιζαν την αποβολή και με παίκτρια παραπάνω σκόραραν κατά βούληση.

Πανομοιότυπη η εξέλιξη των δύο πρώτων οκτάλεπτων με κοινό παρονομαστή την επιθετική δυστοκία της Εθνικής, 0-3 το πρώτο, 2-6 το δεύτερο με την Εθνική να πετυχαίνει το πρώτο της γκολ σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από δέκα έξι χρόνια δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο διάστημα αυτό οι ΗΠΑ είχαν 4/5 επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι 0/3 των Ελληνίδων

Στην τρίτη περίοδο, κάτι πήγε να αλλάξει στην άμυνα της Εθνικής, μειώνοντας τις αποστάσεις στις βοήθειες στην άμυνα της φουνταριστής, με καλές αντιδράσεις, στοιχεία που προς στιγμή έδειξαν να κλονίζουν την ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν, ωστόσο ορισμένα επιπόλαια λάθη σε συνδυασμό με κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια διατήρησαν το προβάδισμα ασφαλείας των Αμερικανίδων, κλείνοντας το 3ο οκτάλεπτο στο 4-12, με επιμέρους σκορ 2-3.

Ο επίλογος γράφτηκε σε πιο συντηρητικούς ρυθμούς, σε μια συγκεντρωτική εικόνα όλων όσων είχαν συμβεί στα τρία οκτάλεπτα που προηγήθηκαν και φυσιολογική εξέλιξη το τελικό 6-15.

Διαιτητές: Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία), Ομε (Γερμανία)

Οκτάλεπτα: 0-3, 2-6, 2-3, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Πλευρίτου Β. 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΗΠΑ (Ανταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρέντις 2, Φέιταλ 1, Φλιν 4, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νιούσχουλ, Ρέμερ 1, Γκίλκριστ 1, Αουσμους 1, Σέκουλιτς 2, Λόνγκαν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.