Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε πλήρως και με δύο γκολ σε τρία λεπτά έβαλε τις βάσεις για την άνετη επικράτηση 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Super League.

ΑΕΚ από τα… παλιά στην πρεμιέρα της Super League, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να κυριαρχεί πλήρως και να κερδίζει 3-0 τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Super League.

Τα δύο γκολ (Γκαρσία 11′, Πήλιος 14′) σε διάστημα τριών λεπτών ήταν το κλειδί της νίκης για την Ένωση, οι παίκτες της οποίας στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολλά τρεξίματα, πίεσαν ψηλά τον ΟΦΗ, έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν ωραίους συνδυασμούς και δεν απειλήθηκαν καθόλου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την ΑΕΚ να έχει πάλι τον έλεγχο, αλλά αρκετές ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες για να βρει τρίτο γκολ και να “σφραγίσει” τη νίκη στο 82′ με τον Τσούμπερ έπειτα από ασίστ του εξαιρετικού Σταύρου Πήλιου.

Τα πλάνα των προπονητών

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Νόα παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας επίλεξε σύστημα 4-3-3. Δείτε εδώ τις επιλογές των δύο προπονητών.

Δέλλας-Αλμέυδα
Νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλό του ο Ματίας Αλμέιδα.

Δύο γκολ σε τρία λεπτά και απόλυτη κυριαρχία

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 5′ και ήταν για την ΑΕΚ από την ωραία ατομική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος εκτέλεσε από διαγώνια θέση με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά η Ένωση απείλησε ξανά όταν ο Λιούμπιτσιτς έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν έδιωξαν σωστά και ο Άμραμπατ με σουτ μέσα από την περιοχή είδε τον Χριστογεώργο να αποκρούει σε κόρνερ.

Η τρίτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς ήταν και η… φαρμακερή για την άμυνα του ΟΦΗ στο 11ο λεπτό. Η Ένωση έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή με τον Λιούμπιτσιτς, ο οποίος άνοιξε εξαιρετικά στην δεξιά πλευρά στον Άμραμπατ, ο Μαροκινός σέντραρε και ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 14′ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της όταν ο Σιμάνσκι έβγαλε καταπληκτική μπαλιά για την κίνηση του Πήλιου, ο οποίος με ωραίο κοντρόλ πάτησε στην περιοχή του ΟΦΗ και με το… μυτάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ακόμα μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 26′ όταν ο Πήλιος σε μια μπαλιά σαν… διώξιμο τροφοδότησε τον ξεχασμένο από την άμυνα του ΟΦΗ, Λιβάι Γκαρσία ο οποίος σέντραρε για τον Πινέδα, η κεφαλιά του οποίου πέρασε πάνω από την εστία.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 43′, με τον Άμραμπατ να βγάζει ωραία σέντρα και τον Λιούμπιτσιτς με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Λιβάι Γκαρσία
Το πρώτο γκολ της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ ήρθε από τον Λιβάι Γκαρσία.

Έκοψε ταχύτητα, τελείωσε το ματς ο Τσούμπερ

Το δεύτερο μέρος άρχισε πάλι με την ΑΕΚ να είναι πιεστική και να βρίσκεται μόνιμα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ. Στο 52′ ο Πήλιος βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ μετά από μαρκάρισμα του Γκονζάλες, αλλά Ζαμπαλάς και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ ήρθε στο 55′. Ο Μπάκιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Ριέρα, ο οποίος γύρισε μέσα στη μικρή περιοχή για τον Αποστολάκη, αυτός εκτέλεσε με τη μιία, η μπάλα βρήκε ελάχιστα πάνω στον Σιμάνσκι και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Στρακόσα.

Η ΑΕΚ που είχε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τρίτο γκολ στο 82′ όταν ο Μάνταλος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Πήλιο, αυτός γύρισε ωραία για τον Τσούμπερ και ο Ελβετός με σουτ στην κίνηση έκανε το 3-0.

Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 92′, με τον Άμραμπατ να βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και τον Περέιρα να εκτελεί στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (65′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (65′ Λαμέλα), Λιούμπιτσιτς (80′ Μάνταλος), Κοϊτά (80′ Περέιρα), Άμραμπατ, Γκαρσία (65′ Τσούμπερ).

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Χατζηθεοδωρίδης (80′ Κουτεντάκης), Καραχάλιος (64′ Χιμένεθ), Γκαγέγκος (80′ Γιουνγκ), Μπάκιτς, Νας (53′ Αποστολάκης), Ριέρα (64′ Αμπάντα), Ισέκα.