Η FIFA εξέδωσε προειδοποίηση προς τους φιλάθλους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Η FIFA εξέδωσε προειδοποίηση προς τους φιλάθλους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, καλώντας τους να αποφύγουν την αγορά εισιτηρίων από «ανεπίσημους ιστότοπους έκδοσης εισιτηρίων» και τονίζοντας ότι μεμονωμένα εισιτήρια δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα τέλη του 2025.

Αρκετές μη εξουσιοδοτημένες ιστοσελίδες μεταπώλησης, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, φέρεται να έχουν αρχίσει να διαφημίζουν κερδοσκοπικές πωλήσεις εισιτηρίων για το τουρνουά. Ωστόσο, τα πακέτα φιλοξενίας δεν θα είναι διαθέσιμα στους οπαδούς πριν από τα τέλη του 2024.

Ένας εκπρόσωπος της FIFA διευκρίνισε ότι «το FIFA.com/tickets είναι το μοναδικό επίσημο κανάλι πωλήσεων της FIFA για τα εισιτήρια του FIFA World Cup 26, με τις πωλήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2025».

Και πρόσθεσε: «Η FIFA ενθαρρύνει κάθε οπαδό που επιθυμεί να αγοράσει εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 να είναι επιφυλακτικός με τους επίσημους ιστότοπους έκδοσης εισιτηρίων που δεν είναι της FIFA. Η FIFA θα κρατά τους εγγεγραμμένους οπαδούς ενήμερους με τα τελευταία νέα και πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια του FIFA World Cup 26».

Αν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν επιβεβαίωσε εάν θα κινηθεί νομικά κατά των πλατφορμών μεταπώλησης, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κυβερνών σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει μη εξουσιοδοτημένες πωλήσεις εισιτηρίων. Το 2018, η FIFA υπέβαλε μήνυση κατά της viagogo για την προσφορά απατηλών εισιτηρίων για το Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, επικαλούμενη παραβίαση αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διοργανωθεί από κοινού από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.