Ο ΣΕΓΑΣ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τρέχουν μαζί σε ρυθμό μαραθωνίου.

Η θεσμική συνεργασία επισφραγίστηκε στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου του Μαραθωνίου εκεί όπου έγιναν γνωστές και ορισμένες από τις δράσεις που θα οργανώσουν από κοινού ο ΣΕΓΑΣ και το ΚΠΙΣΝ, με αφορμή τον 41ο ΑΜΑ.

Ξεναγήσεις, ομιλίες, αθλητικά προγράμματα, προπονήσεις είναι μόνο μερικά από αυτά που θα πραγματοποιήσει το ΚΠΙΣΝ την εβδομάδα του Μαραθωνίου.

Παράλληλα θα γίνουν ξεναγήσεις στο χώρο όπου φιλοξενείται το κύπελλο του Σπύρου Λούη, του Έλληνα Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Το ΚΠΙΣΝ, όπως και η Ομοσπονδία, μέσα από τις δράσεις του διαδραματίζει ρόλο στην κοινωνία και φέρνει τους πολίτες κοντά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι μια διοργάνωση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα, αφυπνίζει συνειδήσεις και οδηγεί τους συμμετέχοντες στο να κυνηγούν διαρκώς τους στόχους και τα όνειρα τους.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας, δήλωσε: «Το Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί πρότυπο λειτουργίας φορέα όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία σμίγει με τον δημόσιο οργανισμό.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το ΚΠΙΣΝ στην οικογένεια του Μαραθωνίου της Αθήνας στην οικογένεια του στίβου.

Η έναρξης της συνεργασίας μας, που εγκαινιάζεται στον 41ο ΑΜΑ, αποτελεί την απαρχή μιας κοινής πορείας, η οποία θα περιλαμβάνει πολλές και όμορφες δράσεις για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και του πολιτισμού».

Από την πλευρά της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου δήλωσε:

«Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν συνδέεται μόνο με τον υγιεινό τρόπο ζωής και την ευεξία. Διαμορφώνει συνειδήσεις, αξίες, χαρακτήρα, χτίζει κοινότητες ανθρώπων, και συμβάλλει τελικά στη διαμόρφωση της κοινωνίας του μέλλοντος. Αυτό αποτελεί το σημείο συνάντησης μας με το πνεύμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και το εφαλτήριο για τη στρατηγική συνεργασία ΚΠΙΣΝ και ΣΕΓΑΣ».