Ιστιοπλοΐα: Καλές εμφανίσεις από τους Έλληνες στο Παγκόσμιο Platu25

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Platu 25 που διοργανώνει ο Ν.Ο.78 υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της ΓΓΑ και τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και γι’ αυτό μεταδίδεται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube που έχει 3.500 εγγεγραμμένους χρήστες και έχει μεταφέρει ζωντανή εικόνα από διάφορους αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό σε 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα 18 σκάφη από 8 χώρες έχουν τρέξει 5 ιστιοδρομίες. Τρεις την πρώτη ημέρα και δύο την δεύτερη.

Και τα τρία πρώτα σκάφη είναι ιταλικά. Προηγείται ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φραντσέσκο Λανέρα με το σκάφος EUZ. Οι θέσεις του είναι 3 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 1,1,1,2 κι έχει 5 βαθμούς ποινής.

Ακολουθεί το σκάφος FANDANGO με τον Μάρκο Ανγκιολίνι, ο οποίος έχει τερματίσει 4 (την «πέταξε»), 2, 3, 3, 1 κι έχει 9 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση είναι το σκάφος BONAVENTURA με κυβερνήτη τον Εντουάρντο Μπάρνι. Οι θέσεις του ήταν 1,3,5 (την αφαίρεσε), 2, 4 κι έχει 9 βαθμούς.

Πρώτο ελληνικό σκάφος και 4ο στη γενική κατάταξη είναι το σκάφος OCEANIDA 1 με κυβερνήτη τον Στέλιο Νούτσο. Οι θέσεις του είναι 2, 5, 2, 5, 6 (την «πέταξε») κι έχει 14 βαθμούς.

Πολύ καλά πάει και το σκάφος OCEANIDA 2 με κυβερνήτη την Χρύσα Μαρίνου. Βρίσκεται στην 5η θέση με 20 βαθμούς και είναι στην 1η θέση των γυναικών. Τα πλασαρίσματά της είναι 8 (την αφαίρεσε), 4, 4, 4 και 8 αντίστοιχα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.