Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου πρόσθεσαν μία ακόμα πανελλήνια νίκη στη μακρά λίστα τους με διακρίσεις στο ξίφος ασκήσεως.

Ο 32χρονος ξιφομάχος του ΑΟΞ Αιγάλεω και η 27χρονη αδερφή του επικράτησαν στο πρώτο φετινό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως, στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5/10 στην αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ συμμετείχαν 52 άνδρες και 43 γυναίκες. 

Στην ημιτελική φάση των ανδρών έφτασαν οι Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω), Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω), Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ) και Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Κοντοχριστόπουλου και Γκίκα ο πρώτος αναδείχθηκε νικητής του «εμφυλίου» του ΑΟΞ Αιγάλεω με 15-12, ενώ ο Μπάλλος επικράτησε του Σούλιου με 15-11. Στον μεγάλο τελικό ο Κοντοχριστόπουλος είχε το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα και τελικά έκλεισε το σκορ με τον Μπάλλο στο 15-4 υπέρ του. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που ο Κοντοχριστόπουλος δεν είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε εγχώρια διοργάνωση ήταν τον Νοέμβριο του 2022. Δείτε τις δηλώσεις του εδώ.

Στις γυναίκες η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) ήταν η νικήτρια του πρώτου ημιτελικού κόντρα στην Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-9, ενώ η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό τη Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) με 15-1. Η αναμέτρηση του τελικού μεταξύ Κοντοχριστοπούλου και Χαλδαίου ήταν αμφίρροπη μέχρι το 10-10, στη συνέχεια όμως η πρώτη άνοιξε το σκορ και έφτασε στο τελικό 15-11. Δείτε τις δηλώσεις της Κοντοχριστοπούλου εδώ.

Το επόμενο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών θα είναι αυτό που θα διοργανώσει ο ΑΟΞ Αιγάλεω στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη στις 8 Δεκεμβρίου. Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Η πρώτη οκτάδα των ανδρών:
1. Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ)
Τ3. Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ)
6. Δημήτριος Παναγόπουλος (ΑΕΚ)
7. Δημήτρης Φατούρος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
8. Γιώργος Καμπανίαρης (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Η πρώτη οκτάδα των γυναικών:
1. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
3. Μαρία Στάμος (ΠΑΟ)
Τ3. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Μαρία Παπαθανασίου (ΑΞΙΑ)
6. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Σοφία Ιωάννου (ΠΑΟ)
8. Βαλέρια Πλούτινο (ΛΞ Θεσσαλονίκης)