Σε θέση έναρξης έφτασαν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2024-2025.

Το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο στο καλεντάρι της ΕΦΟΕπΑ μετά από το αναπτυξιακό τουρνουά του Ηρακλείου Αττικής διεξάγεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Ξεχωρίζουν τα πρώτα ματς για την Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία, αλλά η δράση είναι γεμάτη με αντίστοιχους αγώνες για τη Β’ Εθνική, όπως και τις Τοπικές κατηγορίες.

Σημαντική διαφορά φέτος στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ότι στα πλέι οφ οι ομάδες θα «κουβαλούν» τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, ενώ στην κορυφαία κατηγορία κρατούν ψηλά συναγωνισμό και επίπεδο νέα σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό μαζί πάντα με πρωτοκλασάτους Έλληνες αθλητές.

Στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι τρεις πρώτες αγωνιστικές. Με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον δευτεραθλητή Παναθηναϊκό να προβάλλουν ξανά ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Το μεταξύ τους πρώτο ντέρμπι αργεί ακόμα (είναι στην 7η αγωνιστική, με την ΕΦΟΕπΑ να μην έχει ανακοινώσει ημερομηνίες για το τρίτο αγωνιστικό διήμερο), πάντως έχει γίνει γνωστό ότι οι Πειραιώτες φέρνουν αύριο τον Σουηδό 2ο Ολυμπιονίκη του Παρισιού σε απλό και ομαδικό Τρουλς Μέρεγκορντ και οι Αθηναίοι τον Πορτογάλο τρις πρωταθλητή Ευρώπης (διπλό, ομαδικό ανδρών και διπλό μικτό) και μέχρι πέρσι αθλητή του Ολυμπιακού, Ζοάο Μοντέιρο.  

Στην Α1 γυναικών πέντε ομάδες θ’ αγωνιστούν στο ΣΕΦ και τρεις στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Φλώρινας. Κάθε ομάδα θ’ αρχίσει με δυο ματς και τα διαφοροποιημένα ρόστερ θέτουν ερωτήματα από την αρχή για το αν η ΑΕΚ και το Πέρα μπορούν ν’ απειλήσουν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον 2ο του περσινού πρωταθλήματος Παναθηναϊκό. Επίσης στην 7η αγωνιστική η συνάντηση των παραδοσιακών αντιπάλων για τον 1ο γύρο, προς το παρόν τα βλέμματα θα στραφούν στη διπλή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ!

Στο φαληρικό στάδιο μεθαύριο Σάββατο στις 14:00 ο αγώνας για την Α1 ανδρών και την Κυριακή στις 10:00 η αντίστοιχη συνάντηση στις γυναίκες. Αυτά τα δύο ματς δεσπόζουν και στο πρόγραμμα των απευθείας ιντερνετικών μεταδόσεων από το κανάλι gre78.tvστο youtube. Πέρα από το μέγεθος και την ιστορία των δύο σωματείων μετρά και η δυναμική που έδειξαν πέρσι, καθώς τον νικητή και στις δύο κατηγορίες Ολυμπιακό ακολούθησε η ΑΕΚ με το χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες και την 4η θέση στους άνδρες. 

Στον ίδιο χώρο θα τραβήξουν την προσοχή και οι σαββατιάτικοι αγώνες των γυναικών του Πέρα Αθηνών (επίσης ομάδα της πρώτης 4άδας των πλέι οφ) με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το κανάλι του Ομίλου KOUSgroup, μεγάλου χορηγού της ΕΦΟΕπΑ, που και φέτος θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο την Α1, προγραμμάτισε επίσης για livestreamingτις αναμετρήσεις: ΑΟ Ταταύλα-ΑΣΕΑ Καβάλας και Παναθηναϊκός-Άρης Νίκαιας στους άνδρες και Παναθηναϊκός-Πέρα και Ολυμπιακός-Πέρα στις γυναίκες. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ Α1

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επιχειρεί να επικοινωνήσει ακόμα καλύτερα στον κόσμο ένα πρωτάθλημα, που σταθερά «κερδίζει» πόντους σε αγωνιστικό επίπεδο και σε αναγνώριση και οργανώνει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει την Α1 της σεζόν 2024-2025. Η εκδήλωση πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 11/10/2024 και ώρα 15:30 στην ομοσπονδιακή αίθουσα του αθλήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Βασικοί ομιλητές θα είναι οι εκπρόσωποι των ομάδων, το πλάνο είναι να μιλήσει ένας από κάθε μία από τις 16 συμμετέχουσες στη διοργάνωση (8 και 8). Η ομοσπονδία θα δώσει αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους του Τύπου και θα προσφέρει καφέ και σνακ. Το κανάλι gre78.tv, που προβάλλει δεόντως από τον περασμένο Δεκέμβριο το πρωτάθλημα της Α1, θα καλύψει τη συνέντευξη Τύπου σε live streaming.

Στην Α2 ανδρών και την Α2 γυναικών όλη η δράση θα καταγραφεί στο ΣΕΦ με την 1η, τη 2η και την 3η αγωνιστική. Εδώ σημειώνουμε το πρόγραμμα του πρώτου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Ο ιστότοπος https://app.ttscore.io/customer/24 θα δίνει και φέτος όλες τις βασικές πληροφορίες για τη ροή του κάθε πρωταθλήματος και φυσικά τα αποτελέσματα.

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 11:00

Άρης Νικαίας – ΑΕΚ

ΑΟ Ταταύλα – ΑΣΕΑ Καβάλας

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

Πέρα Αθηνών – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Το Σάββατο στις 14:00

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης – Πέρα Αθηνών

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣΕΑ Καβάλας

Άρης Νικαίας – ΑΟ Ταταύλα

Την Κυριακή στις 10:00

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης – ΑΕΚ

Πέρα Αθηνών – ΑΣΕΑ Καβάλας

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Ταταύλα

Παναθηναϊκός ΑΟ – Άρης Νικαίας

Στην Α1 γυναικών στο ΣΕΦ:

Το Σάββατο στις 11:00

ΑΕΚ – ΑΟ Άρης 2006

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 14:00

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Πέρα Αθηνών

ΑΟ Άρης 2006 – Παναθηναϊκός ΑΟ

Την Κυριακή στις 10:00

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΕΚ

Στην Α1 γυναικών στη Φλώρινα

Το Σάββατο στις 11:30

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης – ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας

Το Σάββατο στις 14:30

ΑΣΕΑ Καβάλας – ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο στις 17:30

ΑΣΕΑ Καβάλας – ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 17:30

ΑΟ Ξυλοκάστρου – ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά

ΑΣ Ίφιτος Πατρών – ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου

ΓΑΣ Ελευσίς – ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας 2004

ΟΕΑ Ρεθύμνου – ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη

Την Κυριακή στις 13:30

ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά – ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 – ΟΕΑ Ρεθύμνου

ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου – ΓΑΣ Ελευσίς

ΑΟ Ξυλοκάστρου – ΑΣ Ίφιτος Πατρών

Την Κυριακή στις 16:30

ΑΣ Ίφιτος Πατρών – ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά

ΓΑΣ Ελευσίς – ΑΟ Ξυλοκάστρου

ΟΕΑ Ρεθύμνου – ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου

ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη – ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας 2004

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 17:30

ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου – ΑΟ Φοίνιξ ΑΓ Σοφίας Πειραιά

ΟΑ Χανίων – Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών

ΑΟ Ταταύλα – ΓΑΟ Πειραιά

ΑΟ Ηράκλειο 2001 – ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου

Την Κυριακή στις 13:30

ΑΟ Φοίνιξ ΑΓ Σοφίας Πειραιά – ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου

ΓΑΟ Πειραιά – ΑΟ Ηράκλειο 2001

Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών – ΑΟ Ταταύλα

ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου – ΟΑ Χανίων

Την Κυριακή στις 16:30

ΟΑ Χανίων – ΑΟ Φοίνιξ ΑΓ Σοφίας Πειραιά

ΑΟ Ταταύλα – ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου

ΑΟ Ηράκλειο 2001 – Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών

ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου – ΓΑΟ Πειραιά