Οι πρώτοι φετινοί αγώνες της Α1 εθνικής κατηγορίας, που άρχισαν το πρωί (12/10) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θ’ αποτελέσουν τα τελευταία γερά τεστ για τους διεθνείς μας πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων της Αυστρίας.

 Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Παναθηναϊκού, η Κατερίνα Τόλιου του Παναθηναϊκού, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου της ΑΕΚ και η Ελισάβετ Τέρπου του Πέρα Αθηνών δεν θα προπονηθούν άλλη φορά επί ελληνικού εδάφους, όμως οι αγώνες με τις ομάδες τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό το διήμερο, είναι εξίσου πολύτιμοι. Δίνουν τα δυνατά παιχνίδια τους και το πρωί της Δευτέρας 14/10 θ’ αναχωρήσουν για το Λιντς, όπου στο διάστημα 15-20/10 θα γίνει η κορυφαία διοργάνωση της μεγάλης κατηγορίας. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας.

Μέσα στην εβδομάδα οι κάμερες του καναλιού gre78.tv, του χορηγού της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., επισκέφτηκαν την προπονητική αίθουσα για δηλώσεις των στελεχών της αποστολής εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Περίπου 1,5 μήνα μετά την έναρξη της σεζόν οι διεθνείς μας τονίζουν ότι έχουν βρει έναν ρυθμό, βγάζουν μεγάλη διάθεση και αισιοδοξία για τη νέα πρόκληση, ενώ πιστεύουν ότι έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν το καλύτερο με λιγότερο άγχος από άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις.

Να σημειώσουμε λίγα μόνο από τα λόγια των μελών των εθνικών μας ομάδων στο 20λεπτο συνολικά βίντεο. Δεν έκαναν δηλώσεις η Ελισάβετ Τέρπου και ο Κώστας Βατσακλής.

Κωνσταντίνος Αγγελάκης: «Είναι η πρώτη φορά, που θα πάρω μέρος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της μεγάλης κατηγορίας. Και στο ομαδικό την προηγούμενη φορά δεν ήμουν έτοιμος. Αυτό που θέλω βασικά είναι να το ευχαριστηθώ. Δεν νιώθω καμία πίεση και δεν βάζω συγκεκριμένο στόχο. Νιώθω καλά, αποδίδω καλά, έχω την καλύτερη ψυχολογία μετά το χρυσό μετάλλιο στο απλό του Βαλκανικού έχοντας ήδη δώσει γερά τεστ και με τις ξένες ομάδες μου πάω για το καλύτερο».

Γιάννης Σγουρόπουλος: «Αυτό που θέλω πρώτιστα είναι να βγάλω το εκατό τοις εκατό του εαυτού μου. Αν καταφέρω να αποδώσω στο μέγιστο που μπορώ, σίγουρα θα έχω την ευκαιρία να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα, που θα με κάνει χαρούμενο. Κάθε ματς κρύβει άγχος, η πρόκριση από τα γκρουπ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και σαφώς χρειάζομαι υψηλά στάνταρ απόδοσης».

Μαλαματένια Παπαδημητρίου: «Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο 1,5 μήνα έχω ταξιδέψει πολύ κι έχω πάρει μέρος σε πολλά τουρνουά. Είμαι λιγάκι κουρασμένη, αλλά αγωνιστικά θεωρώ ότι είμαι έτοιμη, καθώς έκανα αρκετή προπόνηση και το καλοκαίρι και δεν κάθισα μεγάλο διάστημα. Άρχισα επίσης διασυλλογικά ματς σε Ιταλία και Σερβία και τώρα έχουμε και τα επίσης χρήσιμα παιχνίδια στην Α1».  

Γιώργος Σταματούρος: «Θα έχω τη χαρά να μετάσχω άλλη μια φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα είναι η 4η συμμετοχή μου και μπορώ να πω ότι πλέον νιώθω πιο άνετα. Αν πάω πίσω θα θυμηθώ ότι ήμουν πολύ αγχωμένος στις πρώτες εμφανίσεις, μάλιστα σε άλλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνίστηκα στο διπλό με συμπαίκτη τον Παναγιώτη Γκιώνη κι αυτό δεν είναι εύκολο».

Κατερίνα Τόλιου: «Όσο μεγάλη εμπειρία κι αν διαθέτω από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πάντα με ενθουσιάζει μια τέτοια συμμετοχή. Το χρυσό μετάλλιο, στο απλό, που κατέκτησα στους Βαλκανικούς Αγώνες, μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι η διοργάνωση είναι διαφορετική στο Λιντς, ξέρω ότι θα συναντήσω πιο δυνατές αθλήτριες, αλλά αυτή η επιτυχία μού δίνει ώθηση».

Γιώργος Καρύτσας: «Είμαστε σε καλύτερο σημείο από ό,τι στην αρχή της περιόδου και στη διάρκεια του Βαλκανικού πρωταθλήματος. Τα περισσότερα παιδιά έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους και στο εξωτερικό, έχουμε και τα ματς της Α1 το Σαββατοκύριακο. Είμαστε σε καλό σημείο αλλά όχι στο καλύτερο, όχι σε αυτό που θα ήθελα, καθώς υπάρχει και η κούραση από τα ταξίδια».