Ολυμπιονίκες συνάντησαν μαθητές στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, για την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Υπέροχες εικόνες και σπουδαία συναισθήματα για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη. Η Πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού ήταν το σημείο αναφοράς (3 και 4 Οκτωβρίου) στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στις αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών της Ε΄και ΣΤ´ τάξης των δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς. 

Το κοινό σύνθημα ήταν ένα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε Ποιότητα στη Ζωή» και αναδείχτηκαν τα οφέλη και η ανάγκη για «δια βίου» άσκηση. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς με αντιδήμαρχο τον κ. Θάνο Γιαννακό & η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου, με αντιδήμαρχο την κ. Χριστίνα Φοροπούλου μαζί με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, με υπεύθυνη την κ. Καμπά Ροζαλία, εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής και παγκόσμια Πρωταθλήτρια παγκρατίου.

Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (γρ. αθλητισμού Α.Σ.Α..Ε.Δ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (γρ. αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), της ΕΘΝΟΑ (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες και Διακεκριμένοι Αθλητές: Ιωάννης Κούρος παγκόσμιος Πρωταθλητής ultrarunning, δρομέας υπεραποστάσεων, νικητής στο Σπάρταθλο, Μαρία Λουίζα Βρυώνη Ολυμπιονίκης της πάλης, Γεώργιος Τζελίλης Ολυμπιονίκης της  άρσης βαρών, Σπύρος Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, Πόπη Ουζούνη Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία, Πέτρος Γκαϊδατζής Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Πόλυ Σαρέγκου Ολυμπιονίκης στο μπάσκετ, Ευαγγελία Ψάρρα Ολυμπιονίκης στην τοξοβολία, Αλέξανδρος Νασιούλας προπονητής εθνικής ομάδας τοξοβολίας, Μαρία Νασιούλα μέλος της εθνικής ομάδας νέων τοξοβολίας, Χρήστος Πάτρας ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ, Φάνης Κατεργιανάκης πρωταθλητής Ευρώπης EURO 2004 και μέλος του τεχνικού τημ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Δημήτρης Σαλπιγγίδης πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής πρώτος σκόρερ, Γιάννης Ταμουρίδης παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδηλασίας, Ειρήνη Ζώρα παγκόσμια Πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Ευαγγελία Κοκκίνου παγκόσμια Πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Άρης Γρηγοριάδης παγκόσμιος Πρωταθλητής κολύμβησης, Μάνθος Γκάρος παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας, Γρηγόρης Ερμείδης βαλκανιονίκης στην κωπηλασία, Γιώργος Δοξάκης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής καλαθοσφαίρισης, Βασίλης Κοκόλης 1ος στο Παγκόσμιο τουρνουά Πυγμαχίας Ακρόπολις, Χαρά Κυριακίδου παγκόσμια Πρωταθλήτρια άρσης βαρών, Ζαφείρης Γερακούσης Πανελληνιονίκης στην ξιφασκία και ο Χρήστος Καμάνης διακριθείς αθλητής πυγμαχίας.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά, βιωματικά, τα αθλήματα και να έρθουν σε επαφή από κοντά με Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και να προωθηθούν οι αξίες της ευγενούς άμιλλας και η ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων, ωθώντας τους νέους να θέτουν ολοένα και υψηλότερους στόχους και να προσπαθούν με υπομονή κι επιμονή χωρίς να εγκαταλείπουν την εκάστοτε προσπάθεια. 

Στην εκδήλωση βρέθηκαν επίσης: Ο προϊστάμενος εκπαίδευσης, Ευάγγελος Κελεσίδης διευθυντής ΠΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κώμη Κονακλή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννακός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Γιώργος Τελίδης, ο Πλοίαρχος, Δημήτριος Πατσίκας ΠΝ, Διοικητής του ΝΑΣΒΕ, ο Αντιπλοίαρχος Ελευθέριος Παναγιωτίδης ΠΝ Υποδιοικητής  του ΝΑΣΒΕ, η σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων 8ης θέσης διεύθυνσης ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Σωτηρία Σαμαρά και ο σύμβουλος Επιστημονικής Ευθύνης Φυσικής Αγωγής των σχολείων, Στέλιος Πατμάνογλου.

Μια πολύ όμορφη γιορτή για την 11η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με τον αθλητισμό ως ιδεώδες να κοινωνικοποιεί και να συνδέει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους με την αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων και την ανάπτυξη του σεβασμού.