Από το καλό στο καλύτερο πάει ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στην πρώτη του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων.

Με τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ φιγουράρει στην πρώτη 16άδα του διπλού ανδρών και χαρίζει ήδη μία διάκριση στον εαυτό του και στην ελληνική αποστολή! Μετά το χρυσό στο απλό ανδρών και τα συνολικά τρία μετάλλια στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ο 27χρονος αμυντικός δείχνει και στην πιο υψηλή αγωνιστική «σκάλα», στο Λιντς της Αυστρίας, τη μεγάλη του ποιότητα.   

Με τον πολύπειρο Βανγκ βγήκαν νικητές με 3-2 σετ από σκληρή «μονομαχία» στον 1ο γύρο του ταμπλό με τους Άγγλους Λίαμ Πίτσφορντ/Σάμουελ Γουόκερ. Στη 16άδα συναντούν αύριο το πρωί τους Σεντρίκ Νούτινκ/Λούμπομιρ Πίστεϊ από το Βέλγιο και τη Σλοβακία αντίστοιχα (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ώρες και τραπέζια για τον 2ο γύρο).

Στο διπλό ανδρών οι Αγγελάκης/Βανγκ ήταν νούμερο 17 στα φαβορί του πρωταθλήματος και είχαν περάσει την προκριματική διαδικασία με ένα bye και μία νίκη. Στον 1ο γύρο  συνάντησαν τους Άγγλους Λίαμ Πίτσφορντ/Σάμουελ Γουόκερ (Νο 12) και παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι για μεγάλη πίεση. Δεν είναι μόνο ότι κρατούσαν με τις άμυνες, κυρίως ήταν ότι άλλαζαν συνεχώς ρυθμό με τα δικά τους forehand και ειδικά ο Αγγελάκης.

Το πολύ υψηλό θέαμα, οι διακυμάνσεις και η αγωνία μέχρι το τέλος χαρακτήρισαν τη σκληρή «μονομαχία». Οι δύο αμυντικοί προχώρησαν άψογα την πρώτη συνεργασία τους, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε έξοχη εμφάνιση και πήρε αρκετούς προσωπικούς πόντους στις κρίσιμες στιγμές του 5ου σετ! Και με το σερβίς και με τα εκρηκτικά σπιν του. Στην αλλαγή των πλευρών προηγήθηκαν 5-3 και δέχτηκαν από τους Άγγλους τρεις συνεχόμενους πόντους. Όταν ξαναπέρασαν μπροστά και τελικά έφτασαν στη σπουδαία νίκη δίπλα στις καλές κομμένες μπάλες είχαν την άριστη ψυχολογία και την ποιοτική επίθεση (11-7, 7-11, 10-12, 11-7, 11-8).

Πρόκληση αποτελεί και το ματς της Παρασκευής, καθώς ο αριστερόχειρας Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ και ο δεξιόχειρας Σλοβάκος Λούμπομιρ Πίστεϊ από το Βέλγιο είναι στο νούμερο 7 των φαβορί και διακρίνονται διεθνώς στο αγώνισμα.

Στο διπλό γυναικών η Τόλιου με την Τουρκάλα Αλτίνκαγια ήταν νούμερο 11 στα seeding και απευθείας στο ταμπλό. Γνώριζαν από την ώρα της κλήρωσης με τις Ράκελ Μορέ/Γκάια Μονφαρντίνι από την Ελβετία και την Ιταλία αντίστοιχα (Νο 23) ότι θα είχαν… επικίνδυνη αποστολή κι αυτό επιβεβαιώθηκε νωρίς. Το ζευγάρι αριστερόχειρα (Μορέ) με δεξιόχειρα είχε πολλές λύσεις με την επίθεση, όπως και διάρκεια στις μπάλες. Από την άλλη η Τόλιου με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού και η επιθετική Αλτίνκαγια εστίασαν στην τακτική. Ισοφάρισαν στην παράταση σε 1-1 και στο κρίσιμο 3ο σετ έφτασαν κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα και την ψυχολογία με το μέρος τους. Αυτή τη φορά όμως, κάμφθηκαν στην παράταση και κάπου έχασαν ρυθμό και συγκέντρωση. Έμειναν γρήγορα πίσω στο 4ο σετ (6-1), δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν την κατάσταση και αποκλείστηκαν με 3-1 σετ (7-11, 12-10, 12-14, 2-11).