Δυνατή αρχή στη φετινή του παρουσία στην Μπογκόρια Γκρότζισκ πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 24/10 ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Μετά από ικανό χρονικό διάστημα χωρίς ματς με τη βασική του ομάδα στο εξωτερικό, έκανε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της πολωνικής Σούπερ λίγκας την πρεμιέρα του για τη σεζόν  2024-2025 και ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός.

Με δύο δύσκολες νίκες από τη θέση 1 οδήγησε την Bogoria Grodzisk Mazowiecki στην τελική εντός έδρας επικράτηση ενάντια στη  Πολόνια Μπίτομ (Petralana Polonia Bytom) με 3-2. Έτσι η πρωταθλήτρια Πολωνίας αύξησε το απόλυτο και προπορεύεται στη βαθμολογία. Στο μεταξύ, για το φετινό της ξεκίνημα σε ξένο πρωτάθλημα ετοιμάζεται και η Κατερίνα Τόλιου, η οποία την Κυριακή πρόκειται ν’ αγωνιστεί στην ισπανική Σούπερ κατηγορία με την Ουχάσε Χαέν.

Η Μπογκόρια άρχισε τις υποχρεώσεις της στην Πολωνία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Γκιώνης όμως, πρώτα για να πάρει κι άλλο χρόνο ξεκούρασης μετά το Παρίσι 2024 κι έπειτα γιατί είχε αποφασίσει ν’ ακολουθήσει φέτος πιο ελαφρύ πρόγραμμα αγώνων, πήρε την άδεια να μπει αργότερα στο πρωτάθλημα. Το έκανε τώρα και αποδείχτηκε απόλυτα έτοιμος.

«Το βάθος της ομάδας, καθώς και το ροτέισον των παικτών, έδειξαν ότι αυτή τη σεζόν είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και θα παλέψουμε πάλι για τους υψηλότερους στόχους. «Ήρωας» του αγώνα ο επανεμφανισθείς Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος κέρδισε δύο πολύ σημαντικές «μονομαχίες» μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα», έγραψε χαρακτηριστικά η Μπογκόρια στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πρώτη του συνάντηση ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Σουηδό Άντερς Έρικσον. Όταν ο αγώνας ήταν στο 1-2 για τους φιλοξενούμενους νίκησε έναν ακόμα ικανότατο Σουηδό, τον αριστερόχειρα Βίκτορ Μπροντ, επίσης με 3-1 και πήρε το παρατεταμέν χειροκρότημα  από τους εκατοντάδες φιλάθλους. Το τελικό 3-2 για την Μπογκόρια διαμόρφωσε ο Πολωνός Μάρεκ Μπαντόφσκι νικώντας 3-0 σετ τον Έρικσεν.

Στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Ισπανίας η Τόλιου θα κάνει το ντεμπούτο της με την Hujase Jaén Paraiso στη μεθαυριανή αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με την Κλαντέρα Μαγιόρκα. Θυμίζουμε ότι με την Ουχάσε Χαέν συμφώνησε το καλοκαίρι και η νεάνιδα Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, η οποία αυτή τη βδομάδα βρίσκεται στην Πρίστινα για το WTT Youth Contender του Κοσόβου.