Τη μεγαλύτερη διοικητική επιτυχία της Ελλάδας στις τάξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) σημείωσε η Ειρήνη Αϊνδιλή, η οποία έγινε η πρώτη Ελληνίδα που εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIG και θα ισχυροποιήσει τις ελληνικές θέσεις μέσα από την παρουσία της.

Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής και Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κατάφερε να συγκεντρώσει 54 ψήφους και να εκλεγεί στην επταμελή Εκτελεστική Επιτροπή για τον Ολυμπιακό κύκλο 2025-2028, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 85ου Συνεδρίου της FIG που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ντόχα του Κατάρ.
 
Μαζί με την Ελληνίδα εκπρόσωπο, στην Εκτελεστική Επιτροπή της τετραετίας 2025-2028 θα βρίσκονται η Κιουρούι Ζου (Κίνα), η Λι Λι Λέουνγκ (ΗΠΑ), ο Έντουιν Ροντρίγκες (Δομινικανή Δημοκρατία), ο Βασίλι Τιτόφ (Ρωσία), ο Τζέφρεϊ Τόμσον (Καναδάς) και ο Σραϊούτ Πατανασάκ (Ταϊλάνδη).
 
Η εκλογή της Ειρήνης Αϊνδιλή είχε ως συνέπεια να μην μπορέσει να διεκδικήσει τελικά την ψήφο των εθνικών Ομοσπονδιών-μελών η δεύτερη Ελληνίδα υποψήφια, η Αθανασία Λαμπροπούλου-Συροπούλου, που είχε δηλώσει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο (Council) της FIG, στο οποίο είχε εκλεγεί τόσο το 2016 όσο και το 2021.
 
Παράλληλα, στο αξίωμα του Προέδρου της FIG επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία ο Ιάπωνας Μορινάρι Γουατανάμπε, με 102 ψήφους έναντι 54 του Αζέρου Φαρίντ Γκαγίμποφ, ενώ τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων κατέλαβαν ο Άλι Αλ-Χίτμι από το Κατάρ, η Μεξικανή Ναόμι Βαλένσο Αόκι και ο Τούρκος Σουάτ Τζελέν.
 
Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στην Ειρήνη Αϊνδιλή για την εκλογή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIG!