Έκανε τα εύκολα δύσκολα…

Η Ελλάδα πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση, έστω κι αν στο τέλος έχασε τη συγκέντρωσή της και απώλεσε διαφορά 22 πόντων, επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 80-71 της Ρωσίας, έκανε το «2 στα 2» και πλέον φουλάρει για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Η Ελλάδα πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση, έστω κι αν στο τέλος έχασε τη συγκέντρωσή της και απώλεσε διαφορά 22 πόντων,  επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 80-71 της Ρωσίας, έκανε το «2 στα 2» και  πλέον φουλάρει για την κατάκτηση της πρωτιάς. Καθοριστικοί Μαυροκεφαλίδης και Περπέρογλου. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σβεντ με 17 πόντους. 
 
Η Ρωσία μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να πιέσει στην άμυνα την Ελλάδα και άνοιξε το σκορ με το Βαλίεφ. Η αντίδραση των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν ακαριαία και με ένα σερί 8-0 πήραν κεφάλι στο σκορ  (8-2) για πρώτη φορά στο ματς. Οι Ρώσοι με την άμυνα τους προσαρμοσμένη πάνω στον Σπανούλη, «εγκλώβισαν» την Εθνική, την οδήγησαν σε βιαστικές επιλογές  στην επίθεση και κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά (14-14). Ο Καϊμακόγλου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ελλάδα (16-14), όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι με ένα σερί 7-0 διαμόρφωσαν το 16-21 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Βασίλι Καράσεφ εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία της Εθνικής και ξέφυγε ακόμη και με +7 (20-27). Κάπου εκεί ο Αντρέα Τρινκιέρι γύρισε την άμυνα σε ζώνη, κλείνοντας τους διαδρόμους προς το ελληνικό καλάθι, οι Σπανούλης και Μπουρούσης πήραν… μπρος επιθετικά και η Εθνική με ένα επιμέρους σκορ 12-2, πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ (32-29). Οι Ρώσοι ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, βρήκαν λύσεις επιθετικά και κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά (34-34) δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα με όπλο την καλή άμυνα  έτρεξε στον αιφνιδιασμό, πέτυχε εύκολα καλάθια και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους με πλεονέκτημα επτά πόντων (41-34).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα σε άμυνα και επίθεση, βρήκε εύκολα καλάθια, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 10-2 και να ξεφύγει για πρώτη φορά στο ματς με 15 πόντους διαφορά (51-36). Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η άμυνα της Εθνικής ήταν για… σεμινάριο. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση συνέχισαν να διατηρούν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 62-47.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε καθόλου. Η συγκέντρωση στην άμυνα και οι καλές συνεργασίες στην επίθεση επέτρεπαν στους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι να διατηρούν εύκολα το προβάδισμα και όσο περνούσαν τα λεπτά να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά (71-49). Κάπου εκεί όμως οι Έλληνες διεθνείς έχασαν τη συγκέντρωση τους και οι Ρώσοι με μπροστάρη τον άφαντο μέχρι εκείνη την ώρα Σβεντ κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 13-2  και να «ροκανίσουν» τη διαφορά (73-62). Από εκεί και πέρα, η Ρωσία πρέσαρε σε όλο το γήπεδο προκειμένου να εκμεταλλευτεί λάθη των ελλήνων διεθνών, ωστόσο οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι δεν έπεσαν στην… παγίδα και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση με το τελικό 80-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 5 (6 ασίστ), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 10, Φώτσης 3, Παπανικολάου 10, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 11, Μπράμος, Πρίντεζης 9

Ρωσία (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ 10 (7 ριμπάουντ), Σοκόλοφ 7, Βάλιεφ 2, Φριτζόν 8, Βορόνοφ, Κουλάγκιν 5, Σβεντ 17, Αντόνοφ 7, Μόνια 9, Χβοστόφ 6, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ

Η Βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

Ελλάδα 4
Φινλανδία 4
Ιταλία 4
Ρωσία 2
Τουρκία 2
Σουηδία 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.