Ο Σωτήρης Γεντέκος ήταν ο νεαρότερος αθλητής του σημερινού τελικό της σφυροβολίας Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπρίστριτσα, ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στην 5η θέση με 71,98 μ. και να κυνηγήσει μέχρι τέλους το μετάλλιο.

Ο αθλητής, ο οποίος θα γίνει 16 στις 9 Αυγούστου, ήταν μόλις ο ένας από τους δύο αθλητές του τελικού που έχουν γεννηθεί το 2008. Παράλληλα ήταν ένας από τους τρεις που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Ο νεαρός, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του Νίκο Γεντέκο, ξεκίνησε τον αγώνα του στα 68,23 μ., και πέτυχε διαδοχικά 67,26 μ., 68,58 μ., 71,98 μ., 67,65 μ. και ήταν άκυρος στην τελευταία βολή. Οι τέσσερις πρώτοι αθλητές βρήκαν βολές πάνω από τα 72,00 μ. με τον νικητή Τόμας Γουίλιαμς να πετυχαίνει 73,95 μέτρα.

“Οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλοί. Έκανα ατομικό ρεκόρ, θα μπορούσα και παραπάνω, δε μου βγήκε, αλλά εντάξει το ευχαριστήθηκα. Με βοήθησαν και τα παιδιά στις εξέδρες. Θα μπορούσα και βάθρο. Τώρα ξεκούραση κι έπειτα προπόνηση με στόχο τους αγώνες του 2025”, είπε ο νεαρός.

Ο Βασίλης Σαλπάς 15ος στα 800 μ.

Ο Βασίλης Σαλπάς έτρεξε στον ημιτελικό των 800 μ. και κατέλαβε την 15η θέση με 1.53.23. Ο αθλητής του Μιχάλη Αναγνώστου ολοκλήρωσε έτσι με θετικό πρόσημο την παρουσία του στη διοργάνωση. “Ήταν μια δύσκολη κούρσα. Ήταν τα ημιτελικά και ήταν εκεί οι καλύτεροι. Ηταν μια κούρσα τακτικής που πήγε αρκετά αργά. Στα 800 μ. δεν αρκεί να είσαι καλά γυμνασμένος, αλλά να ξέρεις να αντιδράς στην τακτική. Στόχος να συνεχίσω τη δουλειά και του χρόνου να βρεθώ και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση”, είπε ο αθλητής.

Ελληνική εξέδρα στην τρίτη ημέρα των αγώνων

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους ή δεν αγωνίζονταν σήμερα, βρέθηκαν στο στάδιο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των συναθλητών τους. Αθλητές και προπονητές βρίσκονται στις εξέδρες όπου υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον, προκειμένου να μην δώσουν ώθηση σε όσους αγωνίζονταν σήμερα. Ακόμη πιο δυνατή θα είναι και η αυριανή εξέδρα, στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων με πέντε τελικούς για τα ελληνικά χρώματα και το 10αθλο.