Ευρωπαϊκό Κ18: Πέμπτη θέση για την Σαμολαδά, έβδομη για τη Ραφαηλίδου

Η Βασιλική Σαμολαδά έκανε σήμερα έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής της και ανταμείφθηκε με την 5η θέση στη δισκοβολία με 47,14 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Η νεαρή αθλήτρια του Αλέξανδρου Παυλίδη από την πρώτη της βολή έδειξε πως θα είναι ανταγωνιστική και σε κάθε προσπάθεια βελτιωνόταν με αποκορύφωμα το 47,14 μ. στην τρίτη προσπάθεια . Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αθλήτρια βρισκόταν στα μετάλλια, ωστόσο σε εκείνη το σημείο η κατάταξη άλλαξε και έπεσε στην πέμπτη θέση στην οποία έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Η αθλήτρια είναι διαδοχικά βολές στα 45,11 μ., 46, 24 μ., 47,14 μ., 47,02 μ., 44,28 μ. και άκυρη στην έκτη και τελευταία.

Στον ίδιο τελικό μετείχε και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στη σφαιροβολία, Μαρία Ραφαηλίδου, που ήταν έβδομη με 46,73 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιάννη Ραφαηλίδη έχοντας την κούραση της συμμετοχής στη σφαιροβολία, δεν ήταν στην μέρα να διεκδικήσει βολή κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, που θα της έδινε μια θέση υψηλότερα.

Σαμολαδά και Ραφαηλίδου μοιράστηκαν αυτές τις ημέρες το δωμάτιο στις πανεπιστημιακές εστίες και σήμερα μοιράστηκαν και τη συμμετοχή τους στον τελικό της δισκοβολίας εμψυχώνοντας η μία την άλλη.

Μαζί τους, στις εξέδρες, κάτω από τον καυτό ήλιο, ήταν και πάλι όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από΄λη την εμπειρία. Μου άρεσε πάρα πολύ ο αγώνας, θα ήθελα βέβαια να έχω κάνει ρεκόρ, αλλά δε βγήκε, έπαιξαν ρόλο πολλά, όπως η κούραση και η ζέστη. Πάντως είμαι ικανοποιημένη. Σίγουρα χάρηκα όταν ήμουν τρίτη, όμως, δεν περίμεναν να κρατηθώ εκεί, γιατί ήξερα πως οι περισσότερες αθλήτριες θα ρίξουν στις τελευταίες βολές. Κρατάω το ρεκόρ μου και τη σταθερότητα στα 47,00 μ. και σίγουρα όλα όσα έζησα αυτές τις ημέρες με τα παιδιά”, είπε η αθλήτρια από το Κιλκίς.

Από την πλευρά της, η Ραφαηλίδου, που ζει και γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: “Τον αγώνα τον ευχαριστήθηκα πάρα πολύ σήμερα και αυτό είναι μετράει για εμένα, ώστε κι αν δεν κατάφερα να κάνω ρεκόρ. Ήμουν αρκετά κουρασμένη από τη συμμετοχή στη σφαιροβολία και δεν είχα την ενέργεια που χρειαζόταν. Χάρηκα και με την Βασιλική, που έκανε μεγάλα ρεκόρ, αλλά δεν το παραδέχεται. Εχω μπροστά μου το Πανελλήνιο Κ20 και το Παγκόσμιο Κ20”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.