Κιοσελόγλου και Σαμπαλής στο Europe Youth της Σερβίας

Συνεχίζονται με μεγάλη συχνότητα και σε επίπεδο μικρών ηλικιών οι ελληνικές συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Δύο επίλεκτοι παίδες αυτή τη φορά, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, αγωνίζονται από αύριο Τετάρτη 25/09 στην πόλη Νις στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Σερβίας. Είναι το 5ο και προτελευταίο τουρνουά των Europe Youth Series της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος για το 2024, αφορά, όπως όλα, στις κατηγορίες Under 13 και Under 15 αγοριών και κοριτσιών και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29/09. Περιλαμβάνει το απλό, το ομαδικό και το διπλό μικτό. Ο 14χρονος Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου και ο 15άχρονος Σαμπαλής των Σαρισών Φλώρινας αρχίζουν την προσπάθειά τους ως δίδυμο στο ομαδικό παίδων, θα τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση και στο απλό, ενώ κοιτάζουν μήπως βρουν επί τόπου παρτενέρ για το μικτό. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχουν τον προπονητή του Ποσειδώνα Λουτρακίου Χρήστο Τσαρσιταλίδη.

Τα Europe Youth Tournaments είναι ο νέος θεσμός της ETTU για την παμπαιδική και την παιδική κατηγορία και ως γνωστόν γράφει και η Ελλάδα τη μικρή ιστορία της σε αυτόν, καθώς διοργάνωσε τουρνουά πέρσι και φέτος στο Λουτράκι Κορινθίας κι έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον και για το νέο έτος. Η φετινή σειρά είχε αρχίσει στην Κροατία, τον Απρίλιο πέρασε από την τουριστική παραθαλάσσια πόλη μας και θα κλείσει μετά τα μέσα Οκτωβρίου στο Πλζεν της Τσεχίας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα γαλανόλευκα χρώματα έχουν καταγράψει επιτυχίες στα Europe Youth με μετάλλια όλων των αποχρώσεων και βεβαίως υπάρχει η φιλοδοξία για καλή πορεία και στη Νις. Κιοσελόγλου και Σαμπαλής χάρηκαν μαζί τον Μάιο με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων.

Ο Κιοσελόγλου είναι νούμερο 2 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παίδων, το καλοκαίρι ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στο Βαλκανικό και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας κατέκτησε την πρωτιά και στο διπλό μικτό. Ο Σαμπαλής είναι νούμερο 7 στον πίνακα αξιολόγησης και άρχισε να παίρνει εμπειρίες από το εξωτερικό από τότε που ήταν στους παμπαίδες. Πριν από λίγο καιρό πήρε μέρος στο Youth Star Contender της World Table Tennis στα Σκόπια και στη Σερβία έχει μία ακόμα ευκαιρία να τσεκάρει τις δυνάμεις του, πριν αφήσει στο τέλος του 2024 την κατηγορία Under 15.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Στο πρώτο διήμερο το τουρνουά έχει το ομαδικό. Με το σύστημα κορμπιγιόν γίνεται κάθε ομαδικός αγώνας, συνεπώς αρκούν και δύο παιδιά για να σχηματιστεί σύνολο. Στις 27/09 αρχίζουν τα γκρουπ του απλού και το ταμπλό του μικτού. Οι πρώτες κληρώσεις ήταν για το ομαδικό. Στα αγόρια Under 15 ο ιστότοπος της ETTU για τη διοργάνωση αναφέρει ενιαίο όμιλο με συνολικά δέκα ομάδες. Πέρα από την Ελλάδα έχει τη Δανία 1 (επικεφαλής), τη Σερβία 1, τη Δανία 2, τη Σερβία 2, τη Γερμανία, τη Σερβία 3, τη Δανία 3, τη Σερβία 4 και τη Δανία 4. Στην πρεμιέρα  το ελληνικό δίδυμο συναντά αύριο το πρωί τη Δανία 2. Στο ίδιο site αναφέρεται ότι στο τουρνουά μετέχουν 13 χώρες.

ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ   

Ένας άλλος επίλεκτος αθλητής της κατηγορίας παίδων, ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης από την Καστοριά, ζει πολύτιμη εμπειρία στη Σουηδία. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του ομαδικού παμπαίδων και παίδων το 2022 βρίσκεται από χτες βράδυ στο Χέλσινγκμποργκ για αγώνες αλλά και προπονήσεις. Θα πάρει μέρος στο καθιερωμένο τουρνουά Sweden Star Rekordspelen, που διοργανώνει η BTK Ρέκορντ το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σουηδίας, ήδη όμως μετέχει και στις προπονήσεις της ακαδημίας του σωματείου.

Στη Ρέκορντ θυμίζουμε, αγωνίζεται ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και υπάρχει και η σημαντική συγκυρία για τον 14χρονο αθλητή της Φιλίας Ορεστιάδας να βρίσκεται αυτό το διάστημα στις δραστηριότητες της ομάδας του το μέλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών. Θα είναι σε επαφή με τον Ισαακίδη σε αυτή τη μίνι προετοιμασία, ενώ θα μετάσχει και στο Sweden Star Rekordspelen. Το τουρνουά είναι από τα μεγαλύτερα διεθνή της χώρας και περιλαμβάνει τις ηλικίες από 12 ετών μέχρι την κατηγορία ανδρών-γυναικών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.