Ήττα που ουσιαστικά ισοδυναμεί με αποκλεισμό γνώρισε ο Εθνικός από την Τενερίφε Ετσεϊδε, για την 3η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του Champions League υδατοσφαίρισης γυναικών, που διεξάγεται στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Οι κυπελλούχες Ελλάδας έχασαν 13-9 από την ισπανική ομάδα και διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στη φάση των ομίλων, αφού θα χρειαστεί να νικήσουν το βράδυ (21:00) με μεγάλη διαφορά την οικοδέσποινα Πάντοβα.

Ο Εθνικός βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ με 2-0, προσπέρασε 3-2 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, αλλά στο δεύτερο δέχθηκε τέσσερα αναπάντητα γκολ, έχασε και πέναλτι με την Κανετίδου και έμεινε στο -3 (6-3). Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να “βγάλει” αντίδραση, η διαφορά αυξήθηκε στα πέντε γκολ (10-5) στο τέλος της τρίτης περιόδου και δεν υπήρχε πλέον χρόνος για ανατροπή.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον Εθνικό): 3-2, 0-4, 2-4, 4-3

Η σύνθεση του Εθνικού: Τζούρκα, Μαργαρίτη 1, Γαλανοπούλου 1, Μπέτα, Μαμόγλου 2, Τσιμάρα, Χατζηκυριακάκη 2, Μιλίτσεβιτς 2, Κλαψιανού, Κανετίδου, Μπενέκου 1, Κάσσαρη, Μπεκρή