Η Τατιάνα Γκούσιν βρίσκεται στη Λέρο προκειμένου να επισκεφθεί σχολεία του νησιού και να παρακολουθήσει από κοντά τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες (12-13/10).

Η φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στο ύψος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν έμπνευση σε μικρά παιδιά. Η έμπειρη αθλήτρια στη διάρκεια της καριέρας της αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ωστόσο δεν το έβαλε ποτέ κάτω κι έτσι έφτασε φέτος στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στην παρουσία της στις 12 κορυφαίους άλτριες του κόσμου.

Η Γκούσιν επισκέφθηκε Δημοτικά σχολεία του νησιού και μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της άθλησης στην καθημερινότητα τους, για όσα της έχει διδάξει η ενασχόληση της με τον αθλητισμό, αλλά και την επιμονή που χρειάστηκε να δείξει, προκειμένου να ξεπεράσει εμπόδια και να πετύχει τους στόχους της.

Την αθλήτρια συνόδευσαν ο τεχνικός ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, Μάρκος Καλούδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του νησιού, Ελένη Χέλμη και ο τεχνικός σύμβουλος, Γιάννης Πετρής.

Οι επισκέψεις στα σχολεία θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.