Grand Prix Ουγγαρίας: Πήρε την pole position από τον Φερστάπεν ο Χάμιλτον (pics, vid)

H pole position του Grand Prix της Ουγγαρίας στα «χέρια» του Λιούις Χάμιλτον. ο Βρετανός επτάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε τον Μαξ Φερστάπεν για μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε στο Grand Prix της Ουγγαρίας την 104η pole position στην καριέρα του και πρώτη ύστερα από το GP της Σαουδικής Αραβίας το 2021.

Ο Βρετανός της Mercedes νίκησε τον Μαξ Φερστάπεν για τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου. Την Κυριακή (23/07) ο επτάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινηθεί από την πρώτη θέση του grid. Ο Χάμιλτον στην τελευταία του προσπάθεια σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:16.609, ενώ ο Ολλανδός στο 1:16.612.

Πίσω από τους παγκόσμιους πρωταθλητές οι δύο McLaren. Το πακέτο αναβαθμίσεων στο προηγούμενο αγωνιστικό τριήμερο οδήγησε τους Νόρις και Πιάστρι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ο Ζου με την Alfa Romeo στην πέμπτη θέση, ενώ έκτος ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Μπότας, Αλόνσο, Πέρεζ και Χούλκεμπεργκ.

Στο Q1 αποκλείστηκαν οι Άλμπον, Τσουνόντα, Μάγκνουσον, Σάρτζεντ, αλλά και ο Ράσελ με τη Mercedes. Ο νεαρός Βρετανός της γερμανικής ομάδας θα εκκινηθεί από την 18η θέση. Στη συνέχεια εκτός από το Q2 έμειναν οι Σάινθ, Οκόν, Ρικιάρντο, Στρολ και Γκασλί.

Αναλυτικά η κατάταξη:

qp


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.