Συνέντευξη σε αγγλικό Μέσο παραχώρησε ο πρώην επικεφαλής της Haas, Γκίνθερ Στάινερ και μίλησε τόσο για τη μεταγραφική «βόμβα» της Ferrari με Λιούις Χάμιλτον όσο για τις πιθανότητες κατάκτησης του όγδοου πρωταθλήματος από τον Βρετανό.

Τη μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον από την Mercedes στη Ferrari σχολίασε ο Γκίνθερ Στάινερ στη «Sky Sports». O πρώην επικεφαλής της Haas θεωρεί ότι ο Βρετανός επτάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε τη σωστή απόφαση. Μάλιστα αναφέρει ότι ο Χάμιλτον αποχωρεί από την Mercedes για την ιστορική ιταλική ομάδα, καθώς ψάχνει μία νέα πρόκληση λίγο πριν τη «δύση» της καριέρας του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στάινερ, εφόσον η Ferrari δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, τότε ο 39χρονος πιλότος έχει πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσει τον όγδοο τίτλο της Formula 1. Έτσι θα γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στην Ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον μετρά επτά πρωταθλήματα στη Formula 1, όσα και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Οι δύο οδηγοί συγκατοικούν στο… ρετιρέ, ως οι μοναδικοί οδηγοί του αθλήματος που κατάφεραν αυτό το επίτευγμα.

«Φαίνεται ότι έχει πάρει τη σωστή απόφαση. Το έκανε όταν έφυγε από την McLaren για να πάει στην Mercedes, επομένως ίσως έκανε σωστά και τώρα. Πιστεύω ότι η απόφαση αφορά περισσότερο το κομμάτι της νέας πρόκλησης. Βρίσκεται στη Mercedes 11 χρόνια, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και έχει καλή σχέση με την ομάδα. H Ferrari είναι το τελευταίο βήμα στην καριέρα του και χρειάζεται μια νέα πρόκληση, έτσι πιστεύω. Όταν φυσικά η τελευταία πρόκληση λέγεται Ferrari, είναι ωραίο που έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις», είπε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε στις πιθανότητες κατάκτησης του όγδοου τίτλου: «Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το 2026 υπάρχουν εντελώς νέοι κανονισμοί όσον αφορά τον κινητήρα και το σασί, οπότε τα αυτοκίνητα “ανακαινίζονται” τότε. Αν έχει λίγη τύχη και η Ferrari δημιουργήσει ένα καλό μονοθέσιο, είναι πιθανο να πάρει το όγδοο πρωτάθλημα».