Θριαμβευτής στη Βαρκελώνη ο Μαξ Φερστάπεν, ο Ολλανδός της Red Bull άντεξε την πίεση του Λάντο Νόρις και της McLaren πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη της σεζόν.

Απίθανος αγώνα στη Βαρκελώνη για το Grand Prix της Ισπανίας. Μεγάλος νικητής του τριημέρου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πανηγύρισε την έβδομη νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης. Πίσω από τον «Mad – Max» ο Λάντο Νόρις και η McLaren και την τρίτη θέση του βάθρου «έκλεισε» ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Ο Βρετανός ανέβηκε για πρώτη φορά στο πόντιουμ τη φετινή σεζόν.

Απίθανη εκκίνηση για τον Τζορτζ Ράσελ και Mercedes, ο δεύτερος οδηγός προσπέρασε στην πρώτη στροφή της πίστας Νόρις, Φερστάπεν και τον Χάμιλτον, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση. Όμως μόλις στον τρίτο γύρο ο Βρετανός έπεσε από την κορυφή λόγω Ολλανδού και DRS.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων γύρων του αγώνα οι δύο Ferrari με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ είχαν επικίνδυνη επαφή ρόδα με ρόδα και παραλίγο να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Στο φινάλε του αγώνα υπήρξε μεγάλη μάχη για την τέταρτη θέση του αγώνα μεταξύ Ράσελ και Λεκλέρ. Τελικά νικητής βγήκε ο Βρετανός οδηγός και ο Μονεγάσκος ακολούθησε. Ακολουθούν οι Σάινθ, Πιάστρο, Πέρεζ, Γκασλί και Οκόν, οι οποίοι μοιράζονται τους βαθμούς του αγωνιστικού τριημέρου.

Επόμενος αγώνα για τη Formula 1, το Grand Prix της Αυστρίας το προσεχές Σαββατοκύριακό, 28-30 Ιουνίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Κατάταξη GR Ισπανίας.