Τρομερός αγώνας στην Αυστρία, ο Τζορτζ Ράσελ είναι ο μεγάλος νικητής του Grand Prix. Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουσε Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις στο 64ο γύρο και έδωσε τη νίκη στη Mercedes για πρώτη φορά από το 2022.

Επεισοδιακό το Grand Prix της Aυστρίας. Επτά γύρους πριν το φινάλε του αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα, συγκρούστηκε με τον Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός λίγο αργότερα μπήκε στα πιτς και εγκατέλειψε, ενώ ο Ολλανδός πέρασε για αλλαγή ελαστικών και δέχτηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση.

Την κατάσταση μεταξύ των δύο οδηγών εκμεταλλεύτηκε ο Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος πήρε τα ηνία του αγώνα και κέρδισε το πρώτο Grand Prix για την ομάδα από το 2022. Μάλιστα ο Ράσελ αποτελεί τον πέμπτο διαφορετικό νικητή σε 11 αγώνες της Formula 1. Θυμίζουμε ότι η τελευταία νίκη της ομάδας του Μπάρκλεϊ ήταν στις 13 Νοεμβρίου 2022 στο Σάο Πάολο πάλι με τον νεαρό οδηγό.

Στη δέυτερη θέση του πόντιουμ ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, ενώ στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κάρλος Σαινθ και η Ferrari. Πίσω από τον Ισπανό ο Λιούις Χάμιλτον και το δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes, ενώ στην πέμπτη θέση ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull.

Απογοητευτική εμφάνιση από τον Σαρλ Λεκλέρ και το δεύτερο κόκκινο μονοθέσιο. Ο Μονεγάσκος είδε την καρό σημαία εκτός βαθμών και μάλιστα στην 11η θέση. Αντίθετα στους βαθμούς «μπήκαν» και οι δυο Haas, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στην έκτη θέση ανάμεσα στις Red Bull των Φερστάπεν και Πέρεζ, ενώ ο Κέβιν Μάγκνουσον στην όγδοη. Την πρώτη δεκάδα των βαθμών ολοκλήρωσαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Πιέρ Γκασλί.

Αναλυτικά η κατάταξη:

race