Η McLaren είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με τους αγωνοδίκες στο Grand Prix του Όστιν.

Οι ιθύνοντες της βρετανικής ομάδας υποστηρίζουν πως με τις αποφάσεις τους έκριναν την τρίτη θέση, την οποία διεκδικούσε ο Λάντο Νόρις. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που τερμάτισε τελικά τρίτος, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάστηκε να τιμωρηθεί με πέντε δευτερόλεπτα ο Νόρις.

Ο διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Η άποψή μου είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο οι αγωνοδίκες παρενέβησαν σε αυτή την υπέροχη στιγμή του μότορσπορ ήταν ακατάλληλος, διότι και τα δύο αυτοκίνητα βγήκαν εκτός πίστας. Έτσι, και τα δύο αυτοκίνητα απέκτησαν πλεονέκτημα. Διπλοτσεκάραμε ότι και τα δύο αυτοκίνητα βγήκαν εκτός πίστας. Για εμάς, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η κίνηση του Νόρις ήταν σωστή. Είναι κρίμα γιατί μας κοστίζει το βάθρο».

Και συμπλήρωσε: «Μας κόστισε έναν αγώνα στον οποίο ήμασταν υπομονετικοί. Το συμβάν που πιεστήκαμε εκτός πίστας, στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου, το αποδεχθήκαμε. Βάσει αυτού, ξεκάθαρα η θέση μας είναι πως αυτού του είδους η απόφαση των αγωνοδικών δεν επιδέχεται έφεσης, οπότε για εμάς το κεφάλαιο έκλεισε και πάμε για το επόμενο».