Την ευθύνη για την ήττα από τον Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix των ΗΠΑ ανέλαβε ο Λάντο Νόρις, παραδεχόμενος πως το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πιθανότατα θα παίξει ρόλο στη «μάχη» του τίτλου των οδηγών της Formula 1.

«Μας έκοψε τη φόρα. Αλλά ήρθαμε εδώ χωρίς να περιμένουμε ότι θα κυριαρχήσουμε, ή κάτι τέτοιο. Η ταχύτητα της Ferrari έδειξε ότι είναι εξίσου ανταγωνιστική.

Ακόμα κι αν έστριβα πρώτος μετά την εκκίνηση, δεν θα μπορούσα να είχα τερματίσει ποτέ στην πρώτη ή δεύτερη θέση. Μόνο στην τρίτη. Ο μόνος οδηγός που έπρεπε να είχα κερδίσει ήταν ο Μαξ, και δεν τον κέρδισα.

Οπότε ήταν αποτυχημένο τριήμερο, σε τελική ανάλυση. Όμως το παλέψαμε καλά. Προσπάθησα. Όχι αρκετά καλά, αλλά έχουμε δουλειά να κάνουμε, κι έχω και εγώ δουλειά να κάνω με τον εαυτό μου», δήλωσε ο 25χρονος Βρετανός πιλότος.

Όσο για τη μάχη του με τον Μαξ Φερστάπεν, που έληξε υπέρ του Ολλανδού όταν ο Νόρις δέχθηκε ποινή 5’’ λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας όταν πέρασε τη Red Bull, ο Βρετανός είπε: «Πιστεύω ότι ο Μαξ οδήγησε πολύ καλά. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ό,τι κάνουμε, και πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι δίπλα-δίπλα με ένα άλλο μονοθέσιο, και στη λάθος πλευρά της πίστας, να υπολογίσεις με ακρίβεια το σημείο φρεναρίσματος.

Έχεις χρησιμοποιήσει τη μπαταρία, και τα ελαστικά είναι παλιά. Τα ανώμαλα σημεία της ασφάλτου είναι διαφορετικά. Έχει αρκετές βρωμιές στην πίστα. Μαχόμαστε σκληρά, οπότε σέβομαι τη μάχη που είχαμε. Ήταν μια καλή μάχη. Ήταν απολαυστική.

Απλά, δεν βρεθήκαμε στην κορυφή γιατί δεν έκανα εγώ αρκετά καλή δουλειά. Αν είχα αμυνθεί καλύτερα στη στροφή 1 [μετά την εκκίνηση] και δεν οδηγούσα σαν μαριονέτα, θα ήμουν επικεφαλής μετά την πρώτη στροφή και τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση.»