Αλβέρτης: «Φέραμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή» (video)

Ανακουφισμένος δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ανακουφισμένος δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο προπονητής των «πρασίνων» έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, αποθέωσε τον Διαμαντίδη και χαρακτήρισε εμπειρία ζωής το τελευταίο τετράμηνο.

«Και ο Διαμαντίδης ο Παναθηναϊκός είναι. Όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει, πονέσει και ματώσει αυτή τη φανέλα και τον σύλλογο αποτελούμε κομμάτι της ιστορίας του. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πραγματικά έβγαλαν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και αυτό δείχνει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα από το παρκέ μέχρι τα αποδυτήρια. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε αρχικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Για το τι άλλαξε στον τέταρτο τελικό: «Τα λόγια είναι πάντα εύκολα. Οι πράξεις είναι δύσκολες. Οι λέξεις που ακούμε δεν κοστίζουν κάτι. Το δύσκολο είναι να μπεις σε μία διαδικασία διεργασίας του μυαλού και του ψυχισμού η οποία θα βγει μέσα στο γήπεδο και θα πετύχεις αυτό που θέλεις και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το πρωτάθλημα και με τον τρόπο που ήρθε».

Για το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης υποστήριξε πως ο Αλβέρτης ήταν αυτός που γύρισε το… κουμπί στον τέταρτο τελικό: «Εγώ κάνω αυτό που πιστεύω. Ίσως σκέφτηκα περισσότερο ως παίκτης. Σημασία έχει ότι έγινε αυτό που θέλαμε».

Για το αν έκανε βήματα ως προπονητής: «Αναλάβαμε την ομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ πολύ και πέσαμε στα βαθιά με το καλημέρα. Είχαμε πολύ δύσκολη αποστολή την οποία φέραμε εις πέρας. Παίξαμε τρία πολύ καλά παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, κερδίσαμε καλές ομάδες εδώ μέσα, όμως δεν καταφέραμε να περάσουμε στο Final Four.
Πάντως δώσαμε καλή και γενναία μάχη. Βήμα βήμα μαθαίνεις από τα λάθη σου».

Για τα συναισθήματα του μετά το ματς: «Ανακούφιση, όπως όταν έπαιζα. Επιτέλους θα κοιμηθούμε ένα βράδυ καλά».

Για την φετινή του χρονιά: «Εμπειρία ζωής. Θα συζητήσουμε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και θα δούμε το μέλλον μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.