Παναθηναϊκός – Περιστέρι 81-67: Έκλεισε ραντεβού στους τελικούς με Ολυμπιακό (hls)

Δύο πρόσωπα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Περιστέρι, η ομάδα του Σερέλη πάτησε το πόδι στο... γκάζι στο δεύτερο μέρος νίκησε με 81-67 και θα διεκδικήσει το τίτλο του πρωταθλητή στους μεγάλους τελικούς της Basket League από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη χρονιά χρειάστηκε πέντε παιχνίδια για να προκριθεί στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» πέρυσι τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στη Λάρισα του Φώτη Τακιανού, φέτος ήταν το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Το «τριφύλλι» νίκησε με 81-67 έκανε το 3-2 στη σειρά του ημιτελικού για την Basket League.

Σκληρό παιχνίδι με ένταση στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Περιστέρι για το Game 5 της Basket League. Ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε άμυνα ζώνης για να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από το καλάθι του Περιστερίου αλλά χωρίς ουσία, καθώς οι «πράσινοι» παρ’ όλο που παρουσίασαν νευρική εικόνα στο πρώτο ημίχρνο σημείωσαν 41 πόντους. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν ανώτερος στο πρώτο δεκάλεπτο «έκλεισε» το σκορ στο +6 (23-17).

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και η επόμενη περίοδος, στο 12′ ο Γριγκόνις με τρίποντο έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και στο +11 (28-17). Ο Παναθηναϊκός έλεγξε την κατάσταση μέχρι το ημίχρονο. Ο Φρανσίσκο ήταν ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων σε καλή κατάσταση πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 15 πόντους, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Γκριγκόνις με 13.

Το Περιστέρι βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως μάζεψε τη «ψαλίδα» και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο 41-39.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ και παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν αποτελεσματική, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Περιστερίου και ύστερα από τρία διαδοχικά τρίποντα των Γκριγκόνις, Πονίτκα και Αγραβάνη στο 26′ η διαφορά ανέβηκε εκ νέου σε διψήφιο αριθμό στο +15 (56-41). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί στην τρίτη περιόδο, ο Φρανσίσκο σταμάτησε να σκοράρει, ενώ ο Ντένμον δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν 23 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, ενάντι μόλις εννεά της παρέας του Σπανούλη και «έκλεισαν» την περιόδο στο +16 (64-48). Διαδικαστικό χαρακτήρα το τελευταίο μέρος του αγώνα, το Περιστέρι δεν κατάφερε να ακολουθήσει την απόδοση του Παναθηναϊκού και στους μικρούς τελικούς της Basket League θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ύστερα από πέντε παιχνίδια στη σειρά των ημιτελικών νίκησε με 81-67 και πήρε το «εισιτήριο» για τους μεγάλους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (04/06, 21:00) στο ΣΕΦ, ενώ το Περιστέρι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (03/06).

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.