Έξι από τους εννέα παίκτες του Ολυμπιακού πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση με τον Κολοσσό, στην Ρόδο για την τελευταία αγωνιστική του Top-6 της Basket League, σε έναρξη προετοιμασίας του για την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του στο F4 της Euroelague. Nίκησε τους Ροδίτες με ευκολία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, επιβάλλοντας τον ρυθμό του και αυξάνοντας το προβάδισμα του μέχρι και τους 32 πόντους, ενώ “έχασε” τον Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ τραυματίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε… ανύποπτη φάση, όταν δέχτηκε ένα πάτημα από τον Μηνά Παπαγιάννη και “γύρισε” ο αστράγαλος του.

Η πρώτη γνωμάτευση για τον Πετρούσεφ είναι διάστρεμμα, αλλά το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού θα πιστοποιηθεί από το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας που θα υποβληθεί ο παίκτης, αύριο (13/5) στην Αθήνα. Πιθανότατα, ο Πετρούσεφ δεν θα είναι διαθέσιμος για τα δυο πρώτους προημιτελικούς των πλει οφ, Ολυμπιακού- ΑΕΚ, προκειμένου να κάνει θεραπεία και να είναι έτοιμος για την αποστολή του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει στις 22 Μαϊου, στο Βερολίνο.

Ο Ολυμπιακός είχε 10 παίκτες στην αποστολή του στην Ρόδο, λόγω της ξεκούρασης των Ουόκαπ, Φαλ και Μιλουντίνοφ, ενώ μετά τον τραυματισμό του Πετρούσεφ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε 9 παίκτες. Απουσίες είχε και ο Κολοσσός που κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε σαν να μην είχαν…βγεί οι παίκτες του από τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός είχε επιμέρους σκορ 11-31 και η…σεμνή, αγωνιστική τελετή ολοκληρώθηκε.

Δεκάλεπτα: 19-23, 37-49, 48-80, 66-100

Η στατιστική του αγώνα εδώ