Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League και περιμένει αντίπαλο! Τρομερό ματς από τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Άλεκ Πίτερς και Κώστα Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ τελείωσε από απόψε την ημιτελική σειρά με το Περιστέρι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη στους τελικούς της Basket League (1-0 η σειρά, Game 2 στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 02/06).

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ευτύχησαν να έχουν τρεις παίκτες τους σε καταπληκτική βραδιά: Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου (11 πόντους, 9 ασίστ), Νίκολα Μιλουτίνοφ (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6/11 δίποντα) και Άλεκ Πίτερς (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8/8 βολές). Από κοντά και οι έτεροι δύο της βασικής πεντάδας, Αζάια Κάνααν (11 πόντοι) και Τόμας Γουόκαπ (10 πόντοι), με τον «ερυθρόλευκο» πάγκο να συνεισφέρει μόλις 14 από τους 84 πόντους της ομάδας (70 σκόραραν οι πέντε βασικοί)!

Για το Περιστέρι, που θα πρέπει να περιοριστεί στη «μάχη» για την 3η θέση, ο συνήθης ύποπτος, Τζο Ράγκλαντ ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, 6/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα. Εξαιρετική η παρουσία του Στέλιου Πουλιανίτη (13 πόντοι, 3/6 τρίποντα) από τον πάγκο, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει και το κενό του τραυματία, Ζερμέιν Λοβ.

Υπερηχητικό «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του «Ανδρέας Παπανδρέου» αποφασισμένος να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό του. Το ξεκίνημα ήταν μυθικό με το 0-14 στα πρώτα 2.5 λεπτά να λέει όλη την αλήθεια. Μιλουτίνοφ από κοντά, Κάνααν – Πίτερς – Γουόκαπ κυρίως από μακριά και η Πειραώτικη κυριαρχία συνεχίστηκε. Το 13-35 του πρώτου δεκαλέπτου (+22) με μυθικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα δημιούργησε όμως εφησυχασμό στις τάξεις του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η αντίδραση του Περιστερίου

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν τα παράτησε παρά το τεράστιο προβάδισμα του Ολυμπιακού. Αναμενόμενο, μιλάμε για μία ομάδα που η μαχητικότητα την πρεσβεύει όλη την σεζόν. Κάπως έτσι, με την άμυνα να σφίγγει και τα μεγάλα καλάθια των Ράγκλαντ, Τόμπσον, Πουλιανίτη οι γηπεδούχοι έκαναν ένα καταπληκτικό 31-14 επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο για να μειώσουν την διαφορά στους 5 πόντους στην ανάπαυλα (44-49).

Ο συνηθισμένος Ολυμπιακός επέστρεψε

Η κακή παρένθεση του δευτέρου δεκαλέπτου, ήταν όπως ακριβώς γράψαμε, απλά μία παρένθεση. Από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός επέστρεψε συγκεντρωμένος και με εξαιρετικές επιλογές από Παπανικολάου – Πίτερς – Μιλουτίνοφ δημιούργησε και πάλι διψήφια απόσταση από τον αντίπαλο του. Η άμυνα ήταν εκεί μέχρι το τέλος, η επίθεση όσο χρειαζόταν και μέχρι το φινάλε η διαφορά δεν έπεσε ουδέποτε σε μονοψήφια τιμή. Το Περιστέρι προσπάθησε αλλά δεν είχε τις δυνάμεις και τις λύσεις να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι με 2-0 περιμένουν πλέον τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη (1-0 η σειρά) στους τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 13-35, 44-49, 60-73, 71-84

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης