Άρης-Παναθηναϊκός Αktor 65-80: Aδημονεί να αρχίσουν οι τελικοί (highlights)

Οι "πράσινοι" προκρίθηκαν αήττητοι στους τελικούς, όπως και ο Ολυμπιακός, τον οποίο θα υποδεχτούν στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Tετάρτη (5/6).

Ο Παναθηναϊκός στην μετά 7ου ευρωπαϊκού τίτλου εποχή, απαιτεί αναγνώριση από τους εκάστοτε αντιπάλους του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Άρης, ως άλλοτε “αυτοκράτορας” του ελληνικού μπάσκετ, δεν κάνει… υποκλίσεις και ο δεύτερος ημιτελικός των πλει οφ που εμπεριείχε πολλά νεύρα, κρίθηκε και πάλι υπέρ του Παναθηναϊκού (65-80).

Οι “πράσινοι” προκρίθηκαν αήττητοι στους τελικούς που αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη (5/6) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα, ο Άρης και το Περιστέρι, θα παίξουν για την διεκδίκηση της 3ης θέσης. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας έναντι των “ερυθρολεύκων” και η σειρά των εδρών, θα αλλάζει σε κάθε παιχνίδι, όπως θα συμβεί και στους αγώνες για τις θέσεις 3-4. Και οι δυο σειρές

Ένταση, δυνατά φάουλ στα όρια του αντιαθλητικού από τους γηπεδούχους και 18 συνολικά, τρείς τεχνικές ποινές στον Παναθηναϊκό και προβάδισμα 8 πόντων για τους φιλοξενούμενους, συνέθεσαν την ροή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης είχε ενθουσιασμό στην επίθεση και αποτελεσματικότητα στην άμυνα και στις “μονομαχίες” εντός και εκτός της ρακέτας, δείχνοντας στον Παναθηναϊκό, ότι δεν ήθελε να αποτελέσει ο δεύτερος ημιτελικός, την ολοκλήρωση της φετινής πολύ καλής πορείας του στην Basket League, καθώς και στο EuroCup.

O Άρης κατάφερε εν μέρει να εκνευρίσει και να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των πρωταθλητών Ευρώπης 2024, αλλά όσο και αν στην άμυνα με τα συνεχή φάουλ και το physical παιχνίδι του, ισόποσα “προδόθηκε” από την επίθεση του και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό που αύξησε σταδιακά το προβάδισμα του. Χωρίς τον Σλούκα και τον Ναν, εναλλακτικά στην πεντάδα, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον κορυφαίο Τζέριαν Γκράντ και τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ, ενώ ο Αταμάν κράτησε στον πάγκο τον Λεσόρ και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Μπαλτσερόφσκι.

Φόρτσαρε όσο χρειαζόταν

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε επιμέρους σκορ 21-24, αν και προηγήθηκε με διαφορά στο σκορ, έως και 17 πόντους, αλλά ο Άρης “έκλεισε” την “ψαλίδα” στους 11 πόντους, χάριν στους πόντους του Ντε Σόουζα και του Γκάλινατ, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος που στοχεύτηκε από την “πράσινη” άμυνα, πέτυχε το πρώτο τρίποντο του στο 28′.

Ο Άρης είχε 16% ευστοχίας στο τρίποντο, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε στο 4ο δεκάλεπτο, έχοντας την απαραίτητη αυτοπεποίθηση από την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τίτλου του και εκμεταλλευόμενος το “φόρτωμα” με φάουλ των γηπεδούχων και την αδυναμία να παίξουν δυνατή άμυνα, όπως στο πρώτο ημίχρονο, αύξησε την διαφορά στους 20 πόντους.

Οι “κίτρινοι” έφτασαν στην…οροφή τους στην φετινή περίοδο. Προκρίθηκαν στην φάση των “16” του EuroCup και με ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας, προκρίθηκαν στο ελληνικό F4.

Δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80.

Η στατιστική του αγώναεδώ

Το πρόγραμμα των τελικών:

  • Game 1: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός (5/6, 21:15)
  • Game 2: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (7/6, 21:15)
  • Game 3: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός (10/6, 21:15)
  • Game 4: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (12/6, 21:15) αν χρειαστεί
  • Game 5: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός (14/6, 21:15) αν χρειαστεί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.