ΕΟΚ: Οδηγίες προς τους εκλογείς

Οι οδηγίες της ΕΟΚ για τις εκλογές τις 15 Σεπτεμβρίου προς τους εκλογείς.

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΚ στις 15-09-2024, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

1.Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ZOOM. Αρχικά είχε οριστεί η ψηφιακή πλατφόρμα MICROSOFT TEAMS, η οποία αντικαθίσταται από την ψηφιακή πλατφόρμα ZOOM για την ευκολότερη πρόσβαση των εκπροσώπων των σωματείων.

2.Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από την Εφορευτική Επιτροπή και για λόγους διευκόλυνσης των σωματείων, με την Ψηφιακή Κάλπη ZEUS θα διεξαχθούν μόνο οι αρχαιρεσίες της ΕΟΚ (θέματα 6 και 7 της ημερήσιας διάταξης).

3.Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία πρέπει να έχετε διαθέσιμα:

a.Πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ενδείκνυται η είσοδος στην Ψηφιακή Κάλπη ZEUS να πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι κινητού/τάμπλετ/άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

b.Σύνδεση στο ίντερνετ

c.Τους προσωπικούς κωδικούς taxis σας

4.Ήδη από τις 09-09-2024, ημέρα Δευτέρα όλοι οι τακτικοί εκπρόσωποι έχουν λάβει εξατομικευμένο ενημερωτικό μήνυμα μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ZEUS, με το οποίο ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της 15ης Σεπτεμβρίου 2024 μέσω αυτής.

5.Πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, όλοι οι τακτικοί εκπρόσωποι θα λάβουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στο πρακτικό εκπροσώπησής τους από το σωματείο δυο (2) email:

Email 1ο – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΣΩ ZOOM

Οι ΤΑΚΤΙΚΟΙ εκπρόσωποι έχουν ήδη λάβει στο email τους υπερσύνδεσμο (hyperlink) για την είσοδό τους στην ψηφιακή πλατφόρμα μέσω ZOOM από την ΕΟΚ. Εκεί θα εισέλθουν προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ» (SPAM) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ EMAIL.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚ ΣΤΟ EMAIL elections2024@basket.gr  ΚΑΙ ΤΗΛ.: +30 2106813066 (Για ώρες και μέρες εξυπηρέτησης, βλ. τελευταία σελίδα).

Όλοι οι ΤΑΚΤΙΚΟΙ εκπρόσωποι των σωματείων οφείλουν να κλικάρουν από το email τους τον συγκεκριμένο υπερσύνδεσμο (hyperlink) τη 15η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 μμ. (ώρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης).

Σημειώνεται ότι απαιτείται η είσοδος ΟΛΩΝ των τακτικών εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση στις 12:00 προκειμένου να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία, ώστε να ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση. 

Email 2ο  –  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ (ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 6ου ΚΑΙ 7ου ΘΕΜΑΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ).

Οι ΤΑΚΤΙΚΟΙ εκπρόσωποι θα λάβουν στο email τους υπερσύνδεσμο (hyperlink) μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ZEUS για την είσοδό τους στην  ψηφοφορία. Η  ψηφοφορία θα περιλαμβάνει τα θέματα 6 και 7 της ημερήσιας διάταξης.  

Για την ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας θα αποφασίσει η Εφορευτική Επιτροπή, ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα της Γενικής Συνέλευσης

Όλοι οι ΤΑΚΤΙΚΟΙ εκπρόσωποι των σωματείων θα λάβουν email μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης από το ZEUS, το οποίο θα αναφέρει τα στοιχεία της ψηφοφορίας, τον σχετικό σύνδεσμο (link) για την υποβολή της ψήφου και στοιχεία επικοινωνίας υποστήριξης, όπως παρακάτω:

Εικόνα 1: Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Επισημαίνουμε ότι ο σύνδεσμος είναι αυστηρά προσωπικός και απόρρητος.

Την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας (ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι την ώρα που θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος), ο τακτικός εκπρόσωπος κλικάρει τον σύνδεσμο (link) από το email του και ο φυλλομετρητής του (browser) τον ανακατευθύνει στη σελίδα της ΓΓΠΣ της ΑΑΔΕ (gsis.gr), όπως παρακάτω:

Εικόνα 2: Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Εκεί ο τακτικός εκπρόσωπος συμπληρώνει τους προσωπικούς κωδικούς taxis του (αυτούς δηλαδή που αντιστοιχούν στον δικό του ΑΦΜ, που έχει δηλώσει με το πρακτικό εκπροσώπησης) και πατάει «Σύνδεση» και μετά «Αποστολή» (βλ. Εικόνα 2).

Επισημαίνουμε ότι ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ TAXIS ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ του σωματείου. Η συμπλήρωση έτερων κωδικών (λχ. σωματείου ή άλλου προσώπου) δεν θα γίνουν δεκτοί από το σύστημα και ο εκπρόσωπος δεν θα μπορεί να ψηφίσει.

Στη συνέχεια ανακατευθύνεται στην ιστοσελίδα του ΖΕΥΣ, στην παρακάτω σελίδα:

Εικόνα 3 : Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος πατάει το κουμπί «Είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα» (Εικόνα 3) και στη συνέχεια το κουμπί «Εκκίνηση» (Εικόνα 4)

Εικόνα 4: Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Στη συνέχεια ανοίγει το ψηφοδέλτιο της 1ης κάλπης.

Ο αριθμός των επιλογών (βλ. βέλος στην Εικόνα) υποδεικνύει μέχρι πόσες ψήφους μπορεί ο εκπρόσωπος να καταχωρίσει. Σε περίπτωση που επιθυμεί να ψηφίσει λευκό επιλέγει το πράσινο κουμπί «Λευκή ψήφος» κάτω δεξιά.

Εικόνα 5 : Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Σε αντίθετη περίπτωση επιλέγει τον αριθμό των προσώπων που επιθυμεί να ψηφίσει (λχ. στο παράδειγμα της Εικόνας μπορεί να ψηφίσει απόν έναν έως και τρεις υποψηφίους).

Εικόνα 6 : Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Στη συνέχεια επιλέγει το κουμπί «Συνέχεια»

Εικόνα 7 : Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Ανακατευθύνεται στην επόμενη σελίδα (Υποβολή ψηφοδελτίου). Σε περίπτωση που θέλει να αλλάξει την ψήφο του επιλέγει το πεδίο «Πίσω στις επιλογές ψηφοδελτίου»,

Εικόνα 8 : Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

ειδάλλως επιλέγει με τικ το κουμπί «Επιβεβαιώνω ότι είμαι μόνος ή μόνη και κανείς άλλος δεν παρακολούθησε τις επιλογές μου» και στη συνέχεια το πράσινο κουμπί «Υποβολή ψήφου»

Εικόνα 9 : Οδηγίες για Ψηφοφόρους – ΖΕΥΣ

Μετά την υποβολή της ψήφου, το σύστημα ανακατευθύνει πάλι στο Βήμα για Επιλογές Ψηφοδελτίου (Σελίδα 6- Εικόνα 4 και εφεξής) επαναλαμβάνοντας πάλι τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κάλπες.

Συνολικά ο εκπρόσωπος θα επαναλάβει τη διαδικασία άλλες τρεις (3) φορές (Σύνολο 4) για κάθε μια ψηφοφορία και συγκεκριμένα: 1) Εκλογή Προέδρου, 2) Εκλογή Συμβούλων ΔΣ ΕΟΚ, 3) Εκλογών Μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής και 4) Εκλογή Εκπροσώπου της ΕΟΚ στην Ε.Ο.Ε.

Σας επισημαίνουμε ότι διατηρείτε το δικαίωμα να αλλάξετε την ψήφο σας όσες φορές επιθυμείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Για οποιαδήποτε απορία – τεχνική υποστήριξη μπορείτε να επικοινωνείτε με email στο elections2024@basket.gr και στο τηλέφωνο 2106813066

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Παρασκευή 13-09-2024 και ώρα 10:00 – 17:00

Σάββατο 14-09-2024 και ώρα 10:00 – 17:00

Κυριακή 15-09-2024 και ώρα 10:00  έως και τη λήξη της ψηφοφορίας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.