Παναθηναϊκός και Λέικερς «σημάδεψαν» τον Στογιάκοβιτς

Στο πλαίσιο του «Hall Of Fame» της FIBA ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στη Σερβία και αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και τους Λείκερς, οι δύο ομάδες «στοιχειώνουν» την καριέρα του.

Στη «MeridianSport» της Σερβίας παραχώρησε συνέντευξη ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς εν όψει του «Hall Of Fame». Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους τελικούς του 1998 με τον Παναθηναϊκό, στους οποίους ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε τον τίτλο στο Game 5.

Παράλληλα μίλησε και για τον αποκλεισμό από τους τελικούς του NBA μεταξύ Σακραμέντο Κινγκς και Λέικερς, Θυμίζουμε ότι οι «Βασιλιάδες» το 2002 έχασαν στο Game 7 την πρόκριση από ένα airball του Στογιάκοβιτς.

«Είμαι περήφανος για όλα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Όμως υπάρχουν και δύο στιγμές που σκέφτομαι συνέχεια. Τους τελικούς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς χάσαμε το πρωτάθλημα στο 5ο ματς», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σκέφτομαι και το σουτ μου το 2002 στο 7ο παιχνίδι των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας εναντίον των Λέικερς».

Για την Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά: «Μετακόμισα στην Ελλάδα στην πιο σημαντική περίοδο της ζωής μου, στα εφηβικά μου χρόνια. Μετά από τις δυσκολίες που είχαμε περάσει με τον πόλεμο, ένιωσα ελεύθερος και μπορούσα να ζήσω ξανά χωρίς να κοιτάξω πίσω. Έζησα ως φυσιολογικός έφηβος. Παρεμπιπτόντως, το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ένα από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Μου δόθηκε η ευκαιρία να προπονηθώ με τους καλύτερους παίκτες, να παίξω σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να δουλέψω και να βελτιωθώ πολύ. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου μετά τη Σερβία».

Τέλος για το Hall Of Fame της FIBA: «Είναι ωραίο συναίσθημα και τιμή που εκλέχτηκα στο Hall of Fame της FIBA. Κοιτάζω πίσω και βλέπω ότι έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που σταμάτησα, πολλώ δε μάλλον από τότε που άρχισα να παίζω. Αυτά είναι περίπου 30+ χρόνια, αλλά και ένας τεράστιος πλούτος να κοιτάζω πίσω τους ανθρώπους που έχω συναντήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Πάντα σκεφτόμουν θετικά, πολλά πράγματα ενώθηκαν για να γίνω μπασκετμπολίστας και θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό που έκανα αυτό που αγαπούσα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.