Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Ανέτοιμος αλλά χωρίς πρόβλημα (hls)

Videos που αξίζει να δείτε

Πέρασε άνετα ο Παναθηναϊκός.

Παρότι εμφανώς ανέτοιμος και για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ρυθμό ο Παναθηναϊκός δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι σε ένα αντίπαλο με τον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο δείχτη ανετοιμότητας. Επιβλήθηκε άνετα του Άρη με 81-68 και πέρασε στον αυριανό τελικό του Super Cup που διεξάγεται στη Ρόδο. Χωρίς τους Λορέντζο Μπράουντ και Τσεντί Οσμάν οι πράσινοι βασίστηκαν σε μεγάλο ποσοστό στην περσινή πετυχημένη αγωνιστική συνταγή και έπαιξαν πάνω από το όριο μόνο στην Τρίτη περίοδο.

Ο Άρης είχε τα γνωστά προβλήματα με τις απουσίες των Λαζέφσκι, Χοτζ, προέρχεται από μια προετοιμασία με πολλά προβλήματα και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα για περισσότερο από 10 λεπτά. Λογικό αν αναλογιστεί κάποιος ότι την Τετάρτη στην πρεμιέρα του Eurocup στη Βενετία είχαν αντέξει για ένα ημίχρονο. Προηγήθηκε 8-10 με 2/2 τρίποντα του Μαντζούκα και άντεξε στο ξέσπασμα του Κέντρικ Ναν που σκόραρε 8 πόντους στη σειρά για να κλείσει την πρώτη περίοδο ισόπαλος (20-20).

Από κει και πέρα το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Με μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει αμυντικά ο Παναθηναϊκός άρχισε να κτίζει σταδιακά διαφορές και έφτασε στο 44-30 του ημιχρόνου. Με τον Σλούκα να δίνει το σύνθημα οργανωτικά και εκτελεστικά, σχεδόν σε όλη την Τρίτη περίοδο οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και καθάρισαν τον αγώνα φτάνοντας τη διαφορά και στο +23(69-46). Στα τελευταία λεπτά οι δύο προπονητές ‘’άδειασαν’’ τους πάγκους τους δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους και αυτό μάλλον λειτούργησε θετικά για τον Αρη που περιόρισε αρκετά το μέγεθος της ήττας του.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό η εξαιρετική εμφάνιση του μοναδικού καινούργιου παίκτη του που αγωνίστηκε του Ομέρ Γιουρτσεβέν που ήταν εξαιρετικός στα 15 λεπτά που πάτησε παρκέ,.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ: Γκραντ 8(4 ασίστ), Ναν 16(4/10 τρίποντα), Λεσορ 8(5 ριμπάουντς), Γκριγκόνις 7, Μήτογλου 4(8 ριμπάουντς), Καλαιτζάκης 11, Μωραϊτης 1, Σλούκας 9, Σαμοντούροφ 2, Παπαπέτρου 4, Ερνάνγκομεθ 3, Γιουρτσεβέν 8(11 ριμπάουντς).

ΑΡΗΣ¨Μπανκς 11, Νόλεϊ 2, Ντε Τζούλιους 5(6 ασίστ), Μποχωρίδης 16, Μαντζούκας 56, Τολιόπουλος 3, Χατζηδάκης 10, Γκιουζέλης 2, Πουρλίδας 6, Γουντμπερι, Ρότζερς 7.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.