Κορυφαίος ο Αβδάλας από τους νικητές και ο Τολιόπουλος από τους ηττημένους.

O μικρός τελικός του Super Cup στη Ρόδο αποδείχθηκε περισσότερο από απλή διαδικαστική υποχρέωση και εξελίχθηκε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι που έκρυβε και…. ανατροπή! Ο Άρης κατάφερε όσο είχε δυνάμεις και αντοχή να προηγείται στο σκόρ αλλά το πολύ πιο έτοιμο Περιστέρι κατάφερε να έχει τον τελευταίο λόγο. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο 15λεπτο και με επιθετικό πλουραλισμό έφτασαν να προηγηθούν 28-16. Σταδιακά το Περιστέρι πιέζοντας στην άμυνα μείωσε μέχρι το καλάθι (41-39) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και με περισσότερες δυνάμεις το Περιστέρι ισοφάρισε 43-43 και πέρασε 45-50. Ο Αρης έμεινε στο….κόλπο χάρη στο σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο του Βασίλη Τολιόπουλου που όμως δεν…..έφτανε. Δύο λεπτά πριν το τέλος το Περιστέρι ξέφυγε με 63-70 και έφτασε χωρίς προβλήματα στο τελικό 69-73 που του έδωσε την τιμητική Τρίτη θέση. Στα συν για τους νικητές η εξαιρετική παρουσία του νεαρού Νεοκλή Αβδάλα.

ΑΡΗΣ: Μπανκς 5, Νόλεϊ 5, Ντε Τζούλιους 11, Γουντμπερι 6, Μαντζούκας 7(6 ριμπάουντς), Τολιόπουλος 22, Χατζηδάκγης 2, Γκιουζέλης, Μποχωρίδης 5, Ρόμπερτς 6.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πουλιανίτης 7, Αβδάλας 17, Πάτον 8(7 ριμπάουντς), Κάρμπερι 2, Εντι 13, Κόφι 4, Πάπας 8, Σταυρακόπουλος 9, Τσουργιάννης, Ζούγρης 4.