Τρίτο Super Cup στη σειρά για τον Ολυμπιακό

Η Ρόδος του….πάει και για μια ακόμη φορά ο πρώτος τελικός της σεζόν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

Στο κατάμεστο κλειστό της Καλλιθέας και μετά από ένα ντέρμπι με ένταση, πάθος και πολλές σπουδαίες στιγμές ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο πρώτο ραντεβού των αιωνίων για τη φετινή χρονιά με 86-85  και κατέκτησε για Τρίτη στη σειρά χρονιά το Super Cup μετρώντας πλέον ισάριθμες νίκες σε τελικούς με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Ρόδου.

Σε αντιδιαστολή με τον ημιτελικό κόντρα στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα πολύ ζεστός στο μακρινό σουτ και με 2/2 τρίποντα του Ντόρσεϊ και ένα του Φουρνιέ πέρασε με 6-12 στο 4’. Στο σημείο εκείνο ο Αταμάν σήκωσε από τον πάγκο τον Σλούκα αλλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πάτησε παρκέ σχεδόν…..μισή ώρα αργότερα!!!! Μετά από ένα κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ ‘’λύγισε’’ η στεφάνη του καλαθιού και επειδή δεν υπήρχε άλλη μπασκέτα στο γήπεδο ο αγώνας σταμάτησε για μισή ώρα μέχρι να γίνει το σχετικό….λίφτινγκ! Ο Ντόρσει ανεπηρέαστος από τη διακοπή όχι μόνο δεν…..κρύωσε αλλά ζεστάθηκε περισσότερο και με 4/4 τρίποντα συνολικά έδωσε αέρα και ψυχολογία στον Ολυμπιακό που έφτασε στο +7 (14-21) με 105 δευτερόλεπτα για το τέλος της πρώτης περιόδου που τον βρήκε να προηγείται τελικά με 16-21.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Αταμάν δοκίμασε ένα σχήμα με δύο ψηλούς (Λεσόρ-Γιουρτσεβέν) που όμως δεν του πρόσφερε μια διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι. Με πιο δόκιμο σχήμα ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 27-29 με τρίποντο του Γκριγκόνις αλλά με 4’40’’ για το ημίχρονο είδε τον Ναν να φορτώνεται με το τρίτο του φάουλ και να αποχωρεί. Με ένα λεπτό για το ημίχρονο ο Σάσα Βεζένκοφ σκόραρε το πρώτο του καλάθι (33-41), ο Σλούκας κουβάλησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό αλλά οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-45.

Το ματς συνεχίστηκε στην Τρίτη περίοδο με την ίδια λογική. Ο Ολυμπιακός έφτανε διαφορές 6-8 πόντων αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον τρόπο να καλύπτει σχετικά γρήγορα και να μην χάνει την επαφή του με το σκορ. Κάπως έτσι το 44-52 με τρίποντο του Γκος γρήγορα έγινε 53-53 με 3/3 βολές του Γκραντ. Για πρώτη φορά από το ξεκινημα ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με τρίποντο του Γκριγκόνις  56-55, Με ένα ακόμη τρίποντο του Λιθουανού ο Παναθηναϊκός ανέβασε το προβάδισμα του στο +5(62-57) με 1’20’’ για το τέλος  της τρίτης περιόδου. Στα τελευταία δευτερόλεπτα με ένα επιθετικό κρεσέντο του Βεζένκοφ οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα 0-6 και πέρασαν στην εκπνοή με 62-63 αλλάζοντας και πάλι το momentum του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι δεν έμειναν ποτέ ξανά πίσω στο σκορ σε όλη την καθοριστική τέταρτη περίοδο του αγώνα.

Με τον Βεζένκοφ να βάζει μεγάλα σουτ και τον Σλούκα να ανταποδίδει ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο +6(73-79). Το 5ο φάουλ του Σλούκα και ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο του Βεζένκοφ έκριναν οριστικά και αμετάκλητα τον τελικό. Ο Ολυμπιακόςμε 32’’ για το τέλος προσπέρασε με 75-84 και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαπέτρου 6, Γκραντ 12, Ναν 12, Λεσόρ 11(8 ριμπάουντς), Μήτογλου, Καλαιτζάκης, Σλούκας 18, Γκριγκόνις 19, Ερνανγκόμεθ 2, Γιουρτσεβέν 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 3, Ράιτ 9, Βεζένκοφ 20, Ντόρσει 19, Φουρνιέ 7, Γουόκαπ 4, Βιλντόσα 4, Παπανικολάου, Πίτερς 2, Πετρούσεφ 18.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.