Το Λαύριο ήταν ανταγωνιστικό στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή των Φαλ και Μιλουντίνοφ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με χαλαρότητα στην έδρα του Λαυρίου, στα 28 πρώτα λεπτά του αγώνα, έκανε… “αγγαρεία” και με τα δεδομένα προβλήματα των απόντων παικτών του, Μιλουντίνοφ και Φαλ (ο Ουόκαπ δεν έπαιξε από προπονητική επιλογή για να ξεκουραστεί)έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους που ήταν…εύσπροδεκτα για να τα αξιοποιήσουν. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν το Λαύριο, διεκπεραιώνοντας την αποστολή τους στην Λαυρευωτική για την πρεμιέρα της GBL, αλλά ύστερα από την ήττα στην Κωνσταντινούπολη και στην πρεμιέρα της Euroleague, έδειξε και πάλι να απέναντι σε αντίπαλο χαμηλότερης ποιότητας, αναμφισβήτητα, αλλά άκρως αξιόμαχο…

Ο Ολυμπιακός με δυο πρώην NBAer στην πεντάδα του, τους Βεζένκοφ και Φουρνιέ… “ίδρωσε” για να “λυγίσει” την ομάδα του Κώστα Μέξα και χρειάστηκε δυο εύστοχα τρίποντα του Βιλντόζα σε καθοριστικά σημεία της 4ης περιόδου, αποκτώντας διαφορά ασφαλείας και να μην δώσει άλλες αφορμές στο Λαύριο που αδικείται από το τελικό σκορ.

Ήταν δεδομένο και αναμενόμενο ότι οι παίκτες του Μπαρτζώκα, όταν αποφάσιζαν να παίξουν με ενέργεια στην άμυνα τους, θα… “τελείωναν” το παιχνίδι και θα “έβγαζαν” την αγωνιστική υποχρέωση. Το έκαναν μόνο στην 4η περίοδο με το επιμέρους σκορ 11-24.

Δεκάλεπτα: 22-19, 44-41, 64-69, 75-93

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ