Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (20:15) στο ΣΕΦ, στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της φετινής Stoiximan Basket League.

Ένα μήνα μετά τον τελικό του Super Cup οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, με στόχο τη νίκη που θα δώσει ένα μικρό προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός προέρχεται από κακή ήττα από τη Μπάγερν στο Μόναχο για την EuroLeague, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κάνει δικό του, όμως το έχασε στα σημεία στο φινάλε και σίγουρα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο ψάχνει αντίδραση.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός πάει στο ΣΕΦ με πολύ καλή ψυχολογία, καθώς προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, σε ένα ματς που είδε τον αρχηγό του Κώστα Σλούκα να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» προχώρησαν σε αλλαγή όσον αφορά τη λίστα των ξένων, καθώς ο Τζέντι Όσμαν πήρε τη θέση του Μάριους Γκριγκόνις, ενώ ο Εργκίν Αταμάν περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Ντίνο Μήτογλου. Αμφίβολος παραμένει ο Παπαπέτρου, ενώ εκτός έχει τεθεί ο τραυματίας Μωραΐτης.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του, θα παραταχθεί χωρίς τον Κίναν Έβανς (αναμένεται να επιστρέψει κάποια στιγμή μέσα στο 2025), ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Κολοσσός Ρόδου – Άρης 84-85
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 87-82
Πανιώνιος – Μαρούσι 86-62

Κυριακή 27/10

Προμηθέας Πάτρας – Καρδίτσα (17:15)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (20:15)

Δευτέρα 28/10

Περιστέρι – Λαύριο (20:15)