ΠΑΟΚ-Οραντέα 81-80: Ένα βήμα από τους ομίλους του BCL με μυθικό Μπάρτλεϊ

Η άμυνα του τελευταίου δεκαλέπτου (10 πόντους παθητικό) αλλά και ο εκπληκτικός Φρανκ Μπάρτλεϊ (27 πόντους, το μεγάλο τρίποντο νίκης), χάρισαν στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League. Αντίπαλος εκεί ο νικητής του ζευγαριού Σολέ-Πετκίμσπορ (19/09, 21:30).

Με οδηγό την άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και τον Φρανκ Μπάρτλεϊ, ο οποίος απλούστατα δεν ήθελε να χάσει με τίποτα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του επίσημο ματς στη σεζόν και να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες του για πρόκριση στους ομίλους του Basketball Champions League.

Η Οραντέα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, το ένα περισσότερο επίσημο παιχνίδι (με τους Καλεντόνια Γκλαντιέιτορς) αλλά και η έναρξη του ρουμάνικου πρωταθλήματος νωρίτερα την κατέστησαν πιο έτοιμη, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατόρθωσε να επιστρέψει σχετικά άμεσα από το -11 του δευτέρου δεκαλέπτου (28-39) και να πάρει την πρόκριση σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΠΑΟΚ και Οραντέα πήγαιναν χεράκι-χεράκι στη γραμμή του τερματισμού στο δεύτερο ημίχρονο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να αποσπαστεί με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Το 69-73 των Ρουμάνων μετατράπηκε με 9-0 σερί σε 78-73 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει άποντους τους τυπικά γηπεδούχους (το ματς διεξήχθη στην Αττάλεια) για σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά!

Όμως ούτε εκεί έγειρε η πλάστιγγα. Η Οραντέα έκανε δικό της μίνι σερί 5-0 με τρίποντο του Ρίτσαρντ και καλάθι του Μπράουν για να ισοφαρίσει σε 78-78 με ένα λεπτό στο ρολόι. Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ με τους 24 πόντους αλλά και τα 1/4 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο το πήρε πάνω του και με σπουδαίο σουτ από μακριά έβαλε τον ΠΑΟΚ εκ νέου σε θέση οδηγού (81-78). Η Οραντέα σκόραρε αμέσως στα 31″ με εκτός ισορροπίας σουτάκι του Ρίτσαρντ και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε καν να εκτελέσει αφού ο καλύτερος παίκτης του (Μπάρτλεϊ) παραλίγο να γίνει μοιραίος με επιθετικό φάουλ. Ο Ρίτσαρντ προσπάθησε να στερήσει με τρίποντο την πρόκριση από τους Θεσσαλονικείς αλλά το σουτ του βρήκε σίδερο και το 81-80 παρέμεινε για να ξεσπάσουν οι «ασπρόμαυροι» σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Εκτός του Φρανκ Μπάρτλεϊ (27 πόντους), οι Δημήτρης Κατσίβελης (14 πόντους) και Σαβάρ Ρέινολντς (13 πόντους, 5 ασίστ) βοήθησαν αρκετά την ομάδα του κόουτς Κανσελιέρι.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 44-45, 66-70, 81-80

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.