Τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς στο Eurocup για τον Άρη. Μοναδικοί διασωθέντες οι Ντε Τζούλιους (30 π.) και Τολιόπουλος (16 π.)...

Αν και βρέθηκε μπροστά με επτά πόντους στο ημίχρονο, ο Άρης δεν άντεξε την πολυφωνία της Χάποελ Ιερουσαλήμ και ηττήθηκε με 78-68 στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 4ης στροφής των ομίλων του Eurocup. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε καλή βραδιά μόνο τους Ντε Τζούλιους και Τολιόπουλο, με κανέναν άλλον συμπαίκτη τους να μην ξεπερνάει τους τέσσερις πόντους!

Ο Αμερικανός και ο Έλληνας ήταν οι μοναδικοί που πάλεψαν, εν αντιθέσει με τους Ισραηλινούς που είχαν τέσσερις διψήφιους και σημείωσαν 30 πόντους στην τέταρτη περίοδο! Σμιθ (18π.), Χάρπερ (14π.), Τζόνσον (11π.) και Γουάιλι (10π.) οδήγησαν την ομάδα τους στο 3-1 στο δεύτερο γκρουπ. Στο 1-3 πλέον ο Άρης

Η μοναξιά του Ντε Τζούλιους και η βελτίωση

Κακό ήταν το πρώτο κομμάτι του ματς για τον Άρη, ο οποίος αν και προηγήθηκε με 9-6 στην αρχή, είδε τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να παίρνει το προβάδισμα και να το κρατάει μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Ο μοναδικός που πάλευε ήταν ο Ντε Τζούλιους, που είχε επτά από τους 17 πόντους που σκόραρε η ομάδα του ως το 10′, για το 23-17 των Ισραηλινών στην περίοδο.

Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός και στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με τη βελτίωση στην άμυνα των Θεσσαλονικιών, το παιχνίδι γύρισε… τούμπα. Εν τέλει ο Ντε Τζούλιους σταμάτησε στους 18 στο ημίχρονο, ο Τολιόπουλος «ζεστάθηκε» με επτά σερί κι έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν μπροστά στην ανάπαυλα, 39-32.

Δεν άντεξε και έχασε

Με… φόρα βγήκε από τα αποδυτήρια ο Άρης, με τον Ντε Τζούλιους και τον Νόλεϊ να στέλνουν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή στο 23′, 43-32. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έβγαλε αντίδραση και μείωσε, με τους Θεσσαλονικείς όμως να κρατάνε προβάδισμα τριών πόντων στο 30′, 51-48.

Οι Ισραηλινοί όμως είχαν βρει ρυθμό και πήραν προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο, ξεφεύγοντας με πέντε πόντους, 60-55. Ο Καστρίτης αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ με 6:44 για το τέλος, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το μομέντουμ του ματς. Η προσπάθειά του να αφυπνίσει τους παίκτες του δεν έπιασε και ένα λεπτό αργότερα κάλεσε νέο τάιμ άουτ, με την ομάδα του να είναι πίσω με εννιά, 64-55.

Παρά την προσπάθεια των Ντε Τζούλιους και Τολιόπουλου, η Χάποελ κράτησε το υπέρ της σκορ και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με τη νίκη 78-68.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 39-32, 51-48, 68-78

Η στατιστική του ματς ΕΔΩ.