Αγχώθηκε, αλλά τα κατάφερε (video)

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, όμως με «όπλο» την άμυνα του, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση (63-57) των Ισπανών και να πάρει τη δεύτερη νίκη του στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, όμως με «όπλο» την άμυνα του, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση (63-57) των Ισπανών και να πάρει τη δεύτερη νίκη του στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα επιθετικά, με αποτέλεσμα η Λαμποράλ να μείνει μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως η άμυνα τους λειτούργησε εξαιρετικά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στον Δ’ όμιλο.

Κορυφαίος για την ομάδα του Τόμιτς ο Λοτζέσκι με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Αγραβάνης. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σαν Εμετέριο με 14 πόντους (4/6 τρίπ.).

Καλό ξεκίνημα…

Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τα πρώτα τέσσερα λεπτά, όπου μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ (5-7), κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, να «εγκλωβίσει» την Λαμποράλ Κούτσα επιθετικά και με ένα σερί 12-0 να «χτίσει» από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας (17-7).

Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς βγάζοντας αρκετή ενέργεια στην άμυνα κατάφεραν να «περιορίσουν» σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των Ισπανών και να τους οδηγήσουν σε βεβιασμένες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 17-10.

«Κόλλησε» στην επίθεση, δεν έχασε το προβάδισμα

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά άστοχα σουτ και χρειάστηκε να περάσουν δύο λεπτά για να πετύχει ο Ντάνστον το πρώτο καλάθι (19-10). Με την είσοδο του Λαφαγιέτ, ο Ολυμπιακός βρήκε ακόμη περισσότερες λύσεις στην επίθεση και σε συνδυασμό με την καλή του άμυνα η διαφορά άγγιξε για πρώτη φορά το +12 (24-12).

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν άργησε να έρθει. Λίγο το αντιαθλητικό φάουλ του Ντάνστον στον Τίλι που «ξύπνησε» τους Ισπανούς, λίγο η χαλάρωση του Ολυμπιακού, λίγο τα δύο σερί τρίποντα του Σαν Εμετέριο και η διαφορά μειώθηκε στους έξι πόντους (26-20), αναγκάζοντας τον Τόμιτς να πάρει εσπευσμένα time out.

Οι Ισπανοί μείωσαν ακόμη και στους τρεις πόντους (26-23), όμως ο Λαφαγιέτ πήρε και πάλι το… όπλο του στην επίθεση και επανέφερε τη διαφορά στο +7 (30-23), προτού ο Πέρκινς γράψει το 30-26 του πρώτου ημιχρόνου.

Διστακτικός στην επίθεση

Το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να μένουν κοντά στο σκορ (33-30). Ο Μίλαν Τόμιτς με διαδοχικές αλλαγές προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα των «ερυθρόλευκων», την ώρα που ο Σενγκέλια είχε «ζεσταθεί» και η Λαμποράλ είχε μειώσει στο καλάθι (38-36).

Ο Λοτζέσκι επανέφερε τη διαφορά στο +4 (40-36), όμως οι Ισπανοί είχαν βρει για τα καλά ρυθμό και με τρίποντο του Σαν Εμετέριο δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, πήραν το προβάδισμα (40-41) μετά από αρκετή ώρα. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο αντέδρασαν και αφού ισοφάρισαν σε 43-43 με τον Σλούκα πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με 1/2 βολές του Σπανούλη, προτού ο Χάντερ με κάρφωμα γράψει το 48-45 του τρίτου δεκαλέπτου.

«Καθάρισε» με άμυνα

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι διστακτικός στην επίθεση, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί και παρέμεναν σε απόσταση βολής (52-50). Με τον Λοτζέσκι να δίνει σημαντικές λύσεις στην επίθεση και σε συνδυασμό με την σταθερά καλή τους άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να διατηρούν το προβάδισμα (58-55) όμως δεν μπορούσαν να ξεφύγουν για να «καθαρίσουν» το ματς.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Μάρκο Κρέσπι προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι με τρίποντα, όμως τα περισσότερα βρήκαν σίδερο και ο Ολυμπιακός αφού… έπαιξε και με τον χρόνο έφτασε στη νίκη με το τελικό 63-57.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 30-26, 48-45, 63-57.

Ολυμπιακός (Μίλαν Τόμιτς): Πέτγουεϊ 1, Χάντερ 9 (7ριμπ.), Ντάνστον 10 (6ριμπ.), Σπανούλης 9 (6λ., 2ασ.), Σλούκας 3 (1), Αγραβάνης 4 (7ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 15 (1).

Λαμποράλ Κούτσα (Μάρκο Κρέσπι): Ουάιτ, Άιβερσον 8, Κοζέρ 5 (1), Σενγκέλια 11 (1), Πέρκινς 7 (2), Χάμιλτον, Τιγί 4, Σαν Εμετέριο 14 (4), Ερτέλ, Τζόνσον, Μπέρτανς 8 (2).


 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.