Ερνάνγκομεθ: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό – Δεν με ήθελαν στη Μαδρίτη» (video)

Ο Μπίλι Ερνάνγκομεθ στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο από την μέρα που υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα, μίλησε στα κανάλια Novasports και τον Ορέστη Συντελή για όλους και για όλα.

Ο Μαδριλένος σέντερ μίλησε για την απόφαση να υπογράψει στην αιώνια αντίπαλο της Ρεάλ, αποκάλυψε πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, μίλησε για την εμπειρία του ΝΒΑ και αν σκέφτεται να επιστρέψει και τόνισε πως θα ήθελε να παίξει στην Ελλάδα.

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει στον αδερφό του, Χουάντσο. Το στοίχημα, η επιθυμία να παίξουν στην ίδια ομάδα και η 3η Νοέμβρη…

Καλωσόρισες στην Ελλάδα και στα κανάλια Novasports! Πως νιώθεις που επέστρεψες στην Euroleague;

Νιώθω υπέροχα! Είναι κάτι στο οποίο ήθελα να είμαι μέρος από τότε που ήμουν παιδί. Όταν έφυγα από τη Μαδρίτη ήμουν 20 χρονών και τώρα επιστρέφω και είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι σε ένα τόσο σπουδαίο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Ο καθένας παλεύει για να βρίσκεται στη Euroleague.

Γεννήθηκες στη Μαδρίτη, η πρώτη σου ομάδα ήταν η Ρεάλ. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να υπογράψεις στη Μπαρτσελόνα, τον μεγαλύτερο αντίπαλο στην Ισπανία;

Για εμένα ήταν εύκολο γιατί το μόνο πράγμα που κοίταξα ήταν η ευκαιρία που μου δινόταν να είμαι χαρούμενος και να παίξω μπάσκετ. Προφανώς όταν ξεκίνησα επαφές με ομάδες στην Ευρώπη, η Ρεάλ ήταν από τις πρώτες γιατί ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά. Αλλά ούτε μου έκαναν πρόταση, ούτε με ήθελαν. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα από τις πρώτες επαφές και τις συζητήσεις με τον Μάριο και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο μου έδειξαν υποστήριξη, αγάπη και την ευκαιρία. Ήταν κάτι που έψαχνα, μια ανταγωνιστική ομάδα, να νιώθω σημαντικός στην ομάδα και προφανώς να επιστρέψω πίσω στο σπίτι μου, στην Ισπανία, με την οικογένεια μου. Οπότε ήταν εύκολο για εμένα, ειλικρινά. Έψαχνα αυτή την ευκαιρία και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέρος της Μπαρτσελόνα. Είμαι ευγνώμων στη Ρεάλ Μαδρίτης που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην ACB και στη Euroleague, όπως επίσης στη Σεβίλλη, στους Σάρλοτ Χόρνετς, στη Νέα Ορλεάνη και στους Νικς. Σε όλες τις ομάδες που είχα στην καριέρα μου. Η Μπαρτσελόνα είναι το τέλειο μέρος και το τέλειο σπίτι για εμένα.

Πέρασες επτά σεζόν στο ΝΒΑ και το κορυφαίο επίπεδο. Πως ήταν η εμπειρία σου;

Φανταστική! Είναι φανταστικό να είσαι μέρος του ΝΒΑ για τόσα χρόνια, όπως σωστά είπες. Νομίζω ότι με βάση τον μέσο όρο τα τελευταία 25 χρόνια, το να παίξεις 7 χρόνια στο ΝΒΑ είναι δύσκολο. Ειδικά όταν είσαι από την Ισπανία, όπου έχουν προέλθει παίκτες όπως τα αδέλφια Γκασόλ, που έπαιξαν εκεί τόσα πολλά χρόνια. Νιώθω χαρούμενος που το έκανα και έπαιξα στο ΝΒΑ. Η ανταγωνιστικότητα είναι τεράστια προφανώς και χρειάζεται συνεχώς να βελτιώνεσαι, ειδικά στα playoffs ή αν πας για το πρωτάθλημα. Νιώθω ότι έδωσα τα πάντα στο ΝΒΑ, είτε άξιζε, είτε όχι.

Βρίσκεται στο μυαλό σου η επιστροφή στο ΝΒΑ ή είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν;

Νομίζω πως είναι ένα κομμάτι που θα κουβαλώ για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θα λέω στα παιδιά μου ότι ο μπαμπάς τους έπαιξε 7 χρόνια στο ΝΒΑ. Ήμουν σε μία rookie ομάδα, αλλά πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την δυνατότητα να παίξω μαζί με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είχαμε ιδιοκτήτες τον Φιλ Τζάκσον και τον Μάικλ Τζόρνταν, το οποίο είναι κάτι απίστευτο για εμένα. Αν θα επιστρέψω, δεν το ξέρω. Το μόνο που επιδιώκω είναι ευτυχία και να κάνω αυτό που αγαπώ, να παίζω μπάσκετ. Τώρα η προσοχή μου είναι στη Μπαρτσελόνα. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου ευτυχώς και μπορώ να είμαι εδώ για 10, 20, 50 χρόνια. Θέλω να κερδίσω όσους περισσότερους τίτλους γίνεται.

Αυτό το καλοκαίρι εσύ και ο αδερφός σου επιλέξατε να γυρίσετε στην Ευρώπη. Σκέφτηκες το ενδεχόμενο να παίζατε στην ίδια ομάδα;

Ακόμη υπάρχει στο μυαλό μου να παίξουμε μαζί στην ίδια ομάδα. Προφανώς είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε με την εθνική ομάδα, όπου κατακτήσαμε το Ευρωμπάσκετ και το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήμασταν στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θέλουμε περισσότερο, όχι μόνο να είμαστε μαζί στην εθνική ομάδα. Το θέλουμε αλλά δεν ξέρω πόσο κοντά ή όχι είναι, αλλά έκανε τη σωστή επιλογή για εκείνον και εγώ για εμένα. Είμαστε αδέλφια, οι καλύτεροι φίλοι, αλλά εχθροί στο γήπεδο.

Πριν υπογράψεις στη Μπαρτσελόνα, είναι αλήθεια ότι είχες πρόταση από τον Παναθηναϊκό;

Ναι, ήταν μία ομάδα που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα. Πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Το σκέφτηκα, αλλά από τη στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα να είμαι σπίτι μου και η Μπαρτσελόνα περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που έχουμε μοιραστεί πολλά στην εθνική ομάδα. Το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε ήταν εξαιρετικό και η αίσθηση του να ηγηθώ αυτού ήταν καταπληκτικό και πραγματικά είμαι ευγνώμων στον Παναθηναϊκό που μου έδειξε ότι με ήθελε.

Έχεις σκεφτεί να έρθεις να παίξεις μπάσκετ στην Ελλάδα; Και αν ναι, ποια ομάδα θα επέλεγες; Τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;

Φυσικά! Αυτό είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορώ να το κάνω. Έχω τεράστιο σεβασμό και για τις δύο ομάδες. Έχουν ιστορία και οι φίλαθλοι αγαπούν πολύ το μπάσκετ και αυτό είναι κάτι το φανταστικό. Είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείς τα παιχνίδια και τώρα που ο αδερφός μου είναι στον Παναθηναϊκό προφανώς βλέπω περισσότερα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός παίζει φανταστικά. Έπαιξα απέναντι στην εθνική Ελλάδος πριν δύο χρόνια και το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό. Δεν ξέρω ποια ομάδα θα επέλεγα αλλά νιώθω ότι αγαπούν το μπάσκετ και η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία αγαπούν το άθλημα και είναι κάτι το εντυπωσιακό. Είναι τρομερά χαρούμενος που έχω τη δυνατότητα να τους παρακολουθώ και να βιώσω την εμπειρία.

Το παιχνίδι κόντρα στον αδερφό σου είναι στις 3 Νοέμβρη. Πως το περιμένεις; Ο Χουάντσο μας είπε πως ανυπομονεί…

Είμαι στην ίδια κατεύθυνση. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για εκείνη την ημέρα. Έχω κάνει έναν μεγάλο κύκλο στο πρόγραμμα μου. Για την οικογένεια μου, για τους φίλους μου στη Βαρκελώνη θα είναι μία μεγάλη μέρα. Το να παίζεις απέναντι στον αδερφό σου στην Ευρώπη μετά από τόσα χρόνια, κόντρα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου, η πόλη μου και ελπίζω το κοινό να είναι φοβερό σε λίγες εβδομάδες. Από τότε που θυμάμαι τη Μπαρτσελόνα, ο κόσμος ήταν πάντα πολύ υποστηρικτικός. Θα είναι διασκεδαστικό να παίξω απέναντι στον αδερφό μου και ελπίζω να τους νικήσουμε.

Έχετε βάλει κάποιο στοίχημα με τον Χουάντσο;

Πάντα έχουμε το ίδιο στοίχημα. Ο ηττημένος πληρώνει το δείπνο.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό;

Σπουδαία ομάδα. Τρομερά ταλαντούχα, τρομερά καλή, με έναν προπονητή που θαυμάζω. Έχει ταλαντούχους παίκτες, πραγματικά πολύ καλούς και απίστευτους οπαδούς. Παρακολούθησα το προηγούμενο παιχνίδι τους κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και εκείνο για το Super Cup. Έχουν πραγματικά πολύ καλή ομάδα και περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πολύ δύσκολο περιβάλλον επίσης αλλά πρέπει να παλέψουμε. Είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη.

Έχεις ξεχωρίσει κάποιον παίκτη;

Έχει τόσους καλούς παίκτες. Ο Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος επέστρεψε πίσω μετά τη Μαδρίτη, μια πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Μιλουτίνοφ επίσης με τον οποίο είμαστε συνομήλικοι και έχουμε βρεθεί αντίπαλοι στις μικρές εθνικές ομάδες. Περιμένω σπουδαίες μάχες. Είναι υπέροχη ομάδα. Ο Παπανικολάου. Έχει τόσους καλούς παίκτες που μπορούν να νικήσουν, είναι πολύ ταλαντούχοι. Είναι μία γεμάτη ομάδα.

Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά θα ήθελα την πρόβλεψη σου για το Final-4. Τέσσερις ομάδες…

Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός εξαιτίας του αδερφού μου, Ολυμπιακός επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και δεν ξέρω. Ίσως Παρτιζάν ή Μπάγερν Μονάχου…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.