Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις 73-71: Με καρδιά νικητή, έσπασε το λιθουανικό “μπλόκο” (highlights)

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ζάλγκιρις-Ο Μήτογλου πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ο Σλούκας είχε 16

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ζάλγκιρις σε ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο-πόντο. Ο Μήτογλου το άρχισε και κουβάλησε το σκοράρισμα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Σλούκας το τελείωσε και ο Γκραντ έκανε μεγάλο παιχνίδι, κυρίως με την άμυνα πάνω στον Έβανς. Επαιξε λίγο ο Ναν, στο πρώτο μέρος (5’50” συμμετοχή με 0/3 προσπάθειες), δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και έτσι κατάφερε να ξεπεράσει και τα όσα χρειάζεται να διορθώσει -γενικότερα- για να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Συγκλονιστικό φινάλε

Ολα κρίθηκαν στο τέλος. Το παιχνίδι ήταν 69-68, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και πήρε την κατοχή στα 24” πριν το τέλος. Ο Σλούκας ήταν εύστοχος στις βολές και με 2/2 σε ένα βράδυ που ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος από τη γραμμή πήγε το σκορ στο 71-68 στα 21” πριν το τέλος. Ο Μάνεκ με τρίποντο ισοφάρισε 71-71 στα 14” πριν το τέλος. Μετά το time out, ο Σλούκας πήρε φάουλ και πήγε στη γραμμή. Με 1/2 και το σκορ στο 72-71, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνα (με Γκραντ και Γκριγκόνις) πάνω στον Εβανς που έκανε το λάθος και ο Παναθηναϊκός πηρε την κατοχή και πήγε στη νίκη.

Μουδιασμένη εκκίνηση ο Παναθηναϊκός

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε νευρικότητα, λάθη και αστοχία και από τους δύο. Ενα παιχνίδι που δεν είχε ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο με 6 λάθη και η Ζάλγκιρις με 5. Από τον Παναθηναϊκό αυτός που ήταν στο κλίμα του αγώνα ήταν ο Μήτογλου που σε αυτό το διάστημα σημείωσε τους 7 από τους 13 πόντους του Παναθηναϊκού.

Στο τέλος του δεκαλέπτου, η Ζάλγκιρις προηγήθηκε με 15-13, σε ένα δεκάλεπτο που ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι μετά από τριάμιση λεπτά. Λίγο μετά τη συμπλήρωση 7 λεπτών στο παιχνίδι, μπήκε στον αγώνα ο Κέντρικ Ναν.

Ο Μπιρούτις δημιούργησε πρόβλημα 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει παίκτη-σημείο αναφοράς πλην του Μήτογλου. Αφηνε τη Ζάλγκιρις να είναι στο παιχνίδι και να επιδιώκει να πάρει διαφορά στο προβάδισμα. Η Ζάλγκιρις βρήκε παίκτη-σημείο αναφοράς, τον Μπιρούτις. Με καλάθι και φάουλ, και εύστοχη βολή, ο Μπιρούτις κάνει το 18-22 στο 13′ και λίγο μετά 18-23 με βολή του Μπουτσκεβίτσιους.

Αστοχος στις βολές

Ο Παναθηναϊκός είναι άστοχος στις βολές με 4/12 στο 15’, ήρθε όμως μια καλή φάση για τους Πράσινους με τον Βιλντόζα. Πέτυχε καλάθι, παίρνει φάουλ, ευστοχεί στη βολή, είναι το τρίτο φάουλ του Σμιτς στο παιχνίδι και στο 15′ ισοπαλία με 25-25, με τη Ζάλγκιρις λίγο πριν να έχει προβάδισμα 5 πόντων. Τρίποντο από τον Μπουτσκέβιτσιους, καλάθι από τον Μπιρούτις, πάλι η Ζάγλκιρις έχει το +5, με 25-30. Ο Μπιρούτις σε εκείνο το σημείο είχε βάλει 9 πόντους. 

Τα τρίποντα του Μήτρου-Λονγκ

Η διαφορά πήγε και στο +7 για τη Ζάλγκιρις, με τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ, 29-36, στο 1’49” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Νωρίτερα, ο Μήτρου-Λονγκ είχε ευστοχήσει σε ένα ακόμη τρίποντο. 

Το 6-0 του Παναθηναϊκού και το 10-22 ρημπάουντ

Σε εκείνο το σημείο, με τη Ζάλγκιρις να θέλει να ξεφύγει προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 6-0 και στο 19’, το σκορ ήταν 35-36. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Ζάλγκιρις να έχει προβάδισμα με 39-36. Η Ζάλγκιρις επίσης στο πρώτο μέρος είχε 22-10 ρημπάουντ ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 8/17 βολές. 

Πόντο-πόντο και 4/4 τρίποντα ο Μήτογλου

Το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο πήγαινε πόντο-πόντο. Στο 25’ το σκορ ήταν 44-46, με 8-7 επιμέρους σκορ. Ο Λεσόρ είχε διάθεση να εμφανιστεί με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός ήθελε να βελτιωθεί στον τομέα των ρημπάουντ. Ο Μήτογλου ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή και με τα δικά του τρίποντα, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 47-46 στα 4’28’’ πριν το τέλος της περιόδου. Ο Μήτογλου είχε 4/4 τρίποντα και 15 πόντους σε εκείνο το σημείο. Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου με το σκορ 47-50 για τη Ζάλγκιρις και στο τελευταίο λεπτό με 51-52. Το 53-52 είναι το σκορ που κλείνει η τρίτη περίοδος με το κάρφωμα του Μήτογλου στα 50’’ πριν το τέλος. Ο Μήτογλου είναι στους 17 πόντους.

Σμιτς vs Μήτογλου και η συνέπεια του Γκραντ

Η τέταρτη περίοδος είχε στην αρχή δύο τρίποντα από τον Σμιτς για τη Ζάλγκιρις και ένα τρίποντο από τον Γκριγκόνις. Ο Γκραντ κάνει πολύ ώριμο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό με τις ασίστ που δίνει. Ο Σμιτς έβαλε 9 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά της τέταρτης περιόδου, ο Μήτογλου σκόραρε και αυτός, έφτασε τους 19 πόντους και το σκορ ήταν στο 60-61 στο 34’. Ο Γκραντ παίρνει το τέταρτο φάουλ του Χέιζ στα 5’16” πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Χέιζ πάει στον πάγκο και ο Γκραντ με 2/2 βολές πάει το σκορ στο 62-61 στο 35’ και ο Σμιτς πετυχαίνει νέο τρίποντο για το 62-64. Ο Σμιτς σε εκείνο το σημείο είχε βάλει και τους 12 πόντους της Ζάλγκιρις στην τέταρτη περίοδο.

Δράση ο Σλούκας 

Ο Σλούκας στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού βγήκε μπροστά και με δικούς του πόντους, ο Παναθηναϊκός συντηρούσε το ισχνό προβάδισμα.

Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο με 67-66. 

Η συμβολή του Λεσόρ 

Ο Λεσόρ με 2/2 βολές κάνει το 69-68 στο 1’18’’ πριν το τέλος και λίγο μετά παίρνει με επιθετικό φάουλ του Σμιτς, το 5ο φάουλ από τον Σμιτς, που αποχωρεί στο 1’02” πριν το τέλος.

Μετά, ακολούθησε το τελευταίο λεπτό και όλα όσα έγιναν σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Δείτε εδώ τη συνολική στατιστική εικόνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.