Ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα στο τέλος και τα 19 χαμένα ριμπάουντ έκριναν τον νικητή στην Τουρκία. Έχασε τρίποντο ισοφάρισης ο Μήτογλου.

Μία κακή εμφάνιση που εν τέλει οδήγησε στην ήττα από την Αναντολού Εφές με 71-68 έκανε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο «Sinan Erdem». Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκαν… άνευροι και έχασαν το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στους «λειψούς» Τούρκους!

Το «τριφύλλι» έχασε 19 (!) ριμπάουντ και είδε τον Τζόουνς να κάνει πάρτι κάτω από τη ρακέτα του, με τον Αμερικανό να καταγράφει ένα τρομερό νταμπλ-νταμπλ, με 21 πόντους και 13 «σκουπίδια». Έτετος πρωταγωνιστής ο Λάρκιν με 20 και τις τρεις βολές που έδωσαν προβάδισμα 70-68, με 49.7”. Ένα φάουλ που ίσως να μην έγινε ποτέ πάνω του από τον Γκραντ, στην προσπάθειά του να σκοράρει από την περιφέρεια…

Για τους «πράσινους», τρεις σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Λεσόρ και Ναν να έχουν από 13 έκαστος και τον Γκραντ 12. Όμως κανείς τους δεν έφτανε για να σώσουν την ομάδα τους από μία «κακή» ήττα. Ο Μήτογλου είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το τρίποντό του στο τέλος του ματς βρήκε σίδερο.

Στο 6-6 πλέον και οι δύο ομάδες…

Κακή εκκίνηση

Σε προσωπικό σόου των Ταϊρίκ Τζόουνς και Σέιν Λάρκιν εξελίχτηκαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς οι δυο τους σκόραραν και τους 12 πόντους της Εφές, για το υπέρ της 12-4!

Φυσικά η νωθρή εκκίνηση του Παναθηναϊκού AKTOR δεν πέρασε έτσι από τον Εργκίν Αταμάν, που κάλεσε τάιμ άουτ με 6:41 για την πρώτη περίοδο!

Με δύο βολές του Ντάουμ η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό και παράλληλα στο επιμέρους 14-2 των γηπεδούχων! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση μετά το κακό ξεκίνημα και μείωσαν σε 18-9 με 3:30 για το τέλος του δεκαλέπτου.

Εν τέλει το «τριφύλλι» τελείωσε την πρώτη περίοδο όντας οκτώ πόντους πίσω, 23-15, χάρις σε τρίποντο του Βιλντόσα.

«Πνοή» με Μήτογλου και Ναν

Πάνω από δύο λεπτά χρειάστηκε να περάσουν προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βρει πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Λεσόρ να σκοράρει το πρώτο καλάθι της ομάδας του για το 25-17. Οι παίκτες του Αταμάν δεν έβρισκαν σκορ με κανένα τρόπο και ο Τούρκος προπονητής ήταν έξαλλος με την εικόνα τους!

Για να έρθουν οι επόμενοι πόντοι των «πράσινων» έπρεπε να φτάσουμε στα 6:00 για το ημίχρονο, με τον Γκραντ να ευστοχεί σε δύο βολές για το 30-19.

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της σε εκείνο το σημείο, με την Εφές να προηγείται 34-21 στο 16’, χάρις σε καλάθι του Λάρκιν που έγινε διψήφιος (10π.)!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έβγαλε αντίδραση και σιγά-σιγά μείωσε. Με τέσσερις πόντους του Μήτογλου η διαφορά έπεσε στους επτά, 34-27, 1:39 πριν το ημίχρονο.

Και τελικά το 20λεπτο έκλεισε με το σκορ στο 37-31, χάρις σε νέο σερί από τον Ναν που πέτυχε και buzzer beater δίποντο! Μια πνοή για το «τριφύλλι», σε ένα κακό ημίχρονο…

«Ξύπνησε» και το γύρισε!

Άλλος… Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος, καθώς μέσα σε δύο λεπτά έφερε το σκορ στα ίσα, 38-38. Μάλιστα το καλάθι για την ισοπαλία στο ματς ήταν ένα απίθανο φόλοου-κάρφωμα του Λεσόρ!

Όμως η Εφές έβγαλε τη δική της αντίδραση και με ένα σερί 6-0 προηγήθηκε πάλι, 44-38 στο 24’. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό ο Τζόουνς, που είχε τους τέσσερις εξ αυτών.

Με ένα δικό του 7-0 το «τριφύλλι» προσπέρασε στο σκορ με 4:30 για το τέλος της τρίτης περιόδου, 45-44. Εν συνεχεία ο Σλούκας σκόραρε για τρεις και το 48-46, αλλά διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και δέχτηκε την τεχνική ποινή από τους διαιτητές!

Και οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά με 52-50 στο 30’, χάρις στο φόλοου του Γκριγκόνις στην τελευταία επίθεση της περιόδου.

«Πλήρωσε» τα χαμένα ριμπάουντ και αμφισβητούμενο σφύριγμα

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να σημειώνει ένα απίθανο τρίποντο με τον Γκραντ και τον Μπαλτσερόφσκι ένα γκολ-φάουλ, για το υπέρ τους 58-54 στο 33’.

Με ένα 5-0 οι Τούρκοι έφεραν ξανά… τούμπα το ματς, με τον Λάρκιν με τη σειρά του να σκοράρει ένα εκτός ισορροπίας σουτ από την περιφέρεια. Έτσι διαμόρφωσε το 59-58 με 5:40 για το τέλος του… ντέρμπι!

Ο Μήτογλου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «πράσινους» και ο Λεσόρ έστειλε τη διαφορά στους τρεις, 62-59 με 4:00 για τη λήξη. Αλλά η Εφές ισοφάρισε ξανά το, 65-65 με 2:21 να απομένουν στο ρολόι. Στην επόμενη επίθεση ο Ναν σκόραρε για τρεις, 68-65 και οδήγησε τον Τζαν σε τάιμ άουτ!

Και οι παίκτες του έκαναν νέα ανατροπή, με δύο πόντους του Τζόουνς και τρεις βολές του Λάρκιν, ύστερα από ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα για φάουλ του Γκραντ, για το υπέρ τους 70-68 με 49.7’’.

Ακολούθησε μια κακή επιλογή του Σλούκα στην επίθεση, μια άστοχη των γηπεδούχων και ένα ακόμη επιθετικό ριμπάουντ τους, που οδήγησε τον Τόμπσον στις βολές. Εκείνος με ½ έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει, αλλά ο Μήτογλου αστόχησε στο τρίποντό του.

Τελικό σκορ, 71-68…

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 37-31, 50-52, 71-68

Η στατιστική της αναμέτρησης.