Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ (2015) υστερεί στην άμυνα, αλλά είναι «φωτιά» στην επίθεση.

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν μπορεί ερχόταν από τον πάγκο της Φενέρ στο παρκέ και να ήταν στην αρχική πεντάδα της, σε 16 παιχνίδια, αλλά έπαιξε και στα 39 της τουρκικής ομάδας στον δρόμο προς το F4 του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα και την αγωνιστική βιωσιμότητα του. Ο Αμερικάνος play maker και πρώην παίκτης της ΑΕΚ (2015), διανύει την 6η Euroleague σεζόν του, μετά τα 4 χρόνια θητείας του στην Μακάμπι.

Σταθερή παραγωγή σκορ με παρόμοιο ποσοστό ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, υψηλότερο σε βολές και τρείς ασίστ ανά αγώνα, ο βραχύσωμος παίκτης ήταν στέλεχος της Φενέρ στην επίθεση, παρά τις αμυντικές αδυναμίες του στην θέση του shooting guard. O Ουίλμπεκιν είχε μέσο όρο πόντων στα play off, με υψηλότερη παραγωγή στο δεύτερο ματς (23π.) που ηττήθηκε η Φενέρ, ενώ στο πρώτο break της έδρας της Μονακό πέτυχε 7 πόντους και στο δεύτερο και τελευταίο, είχε τους διπλάσιους.

Οι κλασσικές θέσεις του για 3ποντα, είναι στις 45 μοίρες και στις δυο γωνίες της αντίπαλης ρακέτας, ενώ είναι και changer player στα περισσότερα παιχνίδια που δεν συγκαταλέγεται στην αρχική πεντάδα της Φενέρμπαχτσε.

Στατιστικά: 39 αγ. 16αγ.-αρχική 5άδα, Μ.Ο. συμμετοχής: 24,38, Μ.Ο. πόντων: 13,2, 44,3% δίποντα, 40,3% τρίποντα, 87% βολές, 2,2 ριμπ., 3,3 ασ , 1,6 λάθη.