Ο πρώτος πασέρ της Euroleagueθα παίξει για πέμπτη φορά σε F4 και απέναντι στον Παναθηναϊκό στον οποίο είχε θητεία 8 ετών.

Ο Νικ «the Greek» Καλάθης, όπως τον αποκαλούν και στην Τουρκία, έχει συμπληρώσει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο το 35ο έτος της ηλικίας του, αγωνίζεται στην Euroleague για 12η σεζόν και το προηγούμενο καλοκαίρι, η Φενέρμπαχτσε τον είχε ειδοποιήσει ότι έπρεπε να έβρισκε άλλη ομάδα για να συνέχιζε την καριέρα του. Ο τραυματισμός του πρώην ΝBAer, Ραούλ Νέτο, όμως, άλλαξε τα πλάνα του πρώην τεχνικού της Φενέρ, Δημήτρη Ιτούδη. Ο Καλάθης συνέχισε να φορά την «κυανοκίτρινη» φανέλα της Φενέρμπαχτσε, η οποία τήρησε το συμβόλαιο ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ο «στρατιώτης» της Εθνικής Ελλάδας, όχι μόνο ηγήθηκε στην πορεία της τουρκικής ομάδας στις 34 αγωνιστικές, αλλά της έδωσε και την πρόκριση στο 6ο F4 της ιστορίας της, με δυο εύστοχα τρίποντα και ένα «κλέψιμο» της μπάλας στο τελευταίο λεπτό του Game 5, στην έδρα της Μονακό. Ο πρώτος πασέρ της διοργάνωσης ήταν ο παράγοντας «Χ» σε όλη τη σειρά για την Φενέρ, αφού μέτρησε 11,8 πόντους ανά αγώνα με 40% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο! Παράλληλα μοίρασε 4,8 ασίστ σε κάθε παιχνίδι και μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ. Ο Καλάθης θα βρεθεί απέναντι στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, στον οποίο έχει παίξει 8 χρόνια σε δυο θητείες και ο ίδιος θα μετρήσει στο Βερολίνο, την 5η συμμετοχή του σε F4 (δυο με τον Παναθηναϊκό, δυο με την Μπαρτσελόνα).

Στατιστικά: 36 αγώνες-33αγ.-αρχική 5άδα, Μ.Ο. συμμετοχής: 23 λεπτά, Μ.Ο. πόντων: 9, 42% δίποντα, 46,4% τρίποντα, 50% βολές, 5 ριμπ, 5 ασ, 1κλ, 2 λάθη.