Κάναν Vs Μούσα: Οι δύο… πυροκροτητές (video)

Ικανοί να σκοράρουν 20 πόντους στο άψε σβήσε, ελεύθεροι σκοπευτές από το τρίποντο, ο Αμερικανός και ο Βόσνιος είναι δύο γεννημένοι σκόρερς.

Σε μία επίθεση που δουλεύει όσο καμία άλλη σε κάθε κατοχή προκειμένου να σκοράρει όπως αυτή του Ολυμπιακού, ο Αϊζέα Κάναν είναι αυτός που κάνει τα πράγματα ευκολότερα τις βραδιές που βρίσκει το χέρι του. Όντας ένας από τους «φονικότερους» σουτέρ τριών πόντων στο transition, ικανός στην άμυνα πάνω στη μπάλα και κυρίως με προσωπικότητα και χαρακτήρα που δεν… μασάει στις δυσκολίες, ο 33χρονος γκαρντ πηγαίνει στο Βερολίνο για να ξεχρεώσει το περσινό γραμμάτιο.

Φέτος η αποχώρηση των Σλούκα-Βεζένκοφ του έδωσε περισσότερες επιθετικές ευθύνες και αυτός ανταποκρίθηκε σχεδόν διπλασιάζοντας τους πόντους του. Δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι (39/39) και συνείσφερε 11.3 πόντους με 42.3% τρίποντο, ποσοστό που τον έφερε στην 3η θέση των πιο εύστοχων παικτών ανάμεσα σε αυτούς που σουτάρουν περισσότερα από 4 τρίποντα ανά παιχνίδι (πίσω από τους Χεζόνια, Έβανς).

Ο Μούσα από την άλλη είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένος σκόρερ από τον Κάναν. Ο Βόσνιος είναι ένας αυθεντικός σκόρερ που στα 25 του χρόνια έχει πλήρες ρεπερτόριο: σουτ εν στάσει, σουτ από ντρίμπλα, διείσδυση και εκτέλεση μετά από επαφή, ένας εναντίον ενός και φυσικά καλπασμός στο transition. Με αυτοπεποίθηση που δεν τρεμοπαίζει ποτέ, ο Μούσα είχε 13.2 πόντους ανά 20:40 συμμετοχής με αποθεωτικά ποσοστά (61% δίποντο, 42% τρίποντο, 83% βολές), έβαλε 40 στο έπος τριών παρατάσεων με τη Ρεάλ και 30 στον Ερυθρό Αστέρα και ώρες ώρες έδινε την εντύπωση πως μπορούσε να βάλει… όσους θέλει. Εγωιστής στο παιχνίδι του μεν και συχνά υπερβολικός στον τρόπο που προσπαθεί να κερδίσει φάουλ, ιδιοφυής σκόρερ και αυθεντικό ταλέντο δε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.