Ο Νίκος Λεπενιώτης, μίλησε πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού, για την παρουσία των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων στο Βερολίνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ:

Για τα εισιτήρια: «Αντιμετωπίσαμε μεγαλύτερη ζήτηση ακόμα και από το Final Four του Βελιγραδίου, ήταν εξωπραγματική. Ήταν η χειρότερη συνθήκη που είχαμε αντιμετωπίσει από την EuroLeague, πήραμε τα λιγότερα εισιτήρια που έχουμε πάρει ποτέ σε Final Four. H εικόνα που έχουμε με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, είναι ότι 4000 φίλοι του Ολυμπιακού ειχαν προμηθευτεί εισιτήρια για το Final Four, 2000 φίλοι του Παναθηναϊκού, 1500 της Φενέρμπαχτσε και λιγότεροι από 1000 της Ρεάλ. Θεωρούμε ότι θα υπάρχου περίπου 5000 Ολυμπιακοί στο Βερολίνο, αυτή είναι η εικόνα που έχουμε. Ήταν πολύ δύσκολο να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες. Με την απόφαση που πήραμε να δώσουμε ουσιαστικά μόνο στους κατόχους διαρκείας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία διαδικασία όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού είχαν προμηθευτεί εισιτήρια νωρίτερα μέσα από τη διαδικασία πώλησης της EuroLeague, πράγμα που που σημαίνει ότι είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό μας γεμίζει μεγάλη χαρά. Δεν είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας».

Για το γεγονός ότι πολλοί οπαδοί είχαν κλείσει εισιτήρια από τους προηγούμενους μήνες: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια κατά κάποιον τρόπο ”γεμίζει” τα Final Four. Ειδικά τα δύο προηγούμενα χρόνια, αν δεν ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τα Final Four θα τα λέγαμε και αποτυχημένα από πλευράς πωλήσεων εισιτηρίων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, μας γεμίζει πολύ μεγάλη ευθύνη αλλά και διάθεση να δώσουμε πίσω στον κόσμο μεγάλη χαρά και νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη να το κάνει αυτό και σε αυτό το Final Four.

Για τη διανομή των εισιτηρίων: «Η EuroLeague ακολουθεί μία διαδικασία, για να είναι τα Final Four, sold out. Αυτή τη φορά θεωρώ πραγματικά ότι έπρεπε να δοθούν περισσότερα εισιτήρια στις τέσσερις ομάδες. Άλλαξε ο αριθμός των εισιτηρίων που έδωσαν στις ομάδες. Άλλες φορές παίρναμε από 800 μέχρι 1600, αυτή τη φορά γύρω στα 500. Ήταν λάθος. Θεωρώ όμως ότι η EuroLeague προσπαθεί να γεμίσει τα γήπεδα με κόσμο απ’ όλες τις ομάδες, όμως όταν πηγαίνουν ομάδες με μεγάλη βάση φιλάθλων, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Φενέρ, ή η Μακάμπι, εκεί δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και βλέπουμε εισιτήρια να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές στο Ίντερνετ. Δεν είναι κάτι εύκολο, θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για την ομάδα: «Η ομάδα είναι έτοιμη, μακάρι να είναι τρίτη και φαρμακερή, κάναμε ό, τι καλύτερο. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι μετά την περσινή εμπειρία μας χρωστά ο Θεός μία πολύ καλή εξέλιξη, γιατί το περσινό ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, όμως το ξεπεράσαμε και είμαστε πάλι εδώ. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, μετά την απώλεια δύο πολύ καλών παικτών, να παραμένουμε στην κορυφή. Μεγάλο επίτευγμα, στην πρώτη φάση θέλουμε να πάμε στον τελικό, παίζουμε με τη Ρεάλ που ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο. Μετά θα δούμε».

Για το μήνυμα στον κόσμο: «Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη θυσία, γιατί δεν είναι φτηνό ταξίδι. Να είναι προσεκτικοί και ήρεμοι, εντός και εκτός γηπέδου, γιατί η αστυνομία αλλά και οι υπεύθυνοι ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηροί. Όμως, οι φίλοι του Ολυμπιακού, έχουν δείξει ότι είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη, όχι μόνο από πλευράς υποστήριξης, αλλά και συμπεριφοράς. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».