Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ γύρισε στον Ολυμπιακό έχοντας καπαρώσει με τη δεύτερη θητεία του τον τίτλο του μακροβιότερου ξένου παίκτη στην ιστορία των ερυθρόλευκων.

Με τη λήξη της φετινής σεζόν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα έχει διευρύνει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Με τη δεύτερη θητεία του στους ερυθρόλευκους έφτασε ήδη τις έξι χρονιές στους ερυθρόλευκους.

Ισως και για αυτό το λόγο είναι τόσο αγαπητός όσο λίγοι ξένοι παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Στην ουσία ο Νίκολα που πλέον όλοι φωνάζουνΝίκο λογίζεται πια ως έλληνας και ως μια πολύ ισχυρή παρουσία στα αποδυτήρια. Το καλοκαίρι ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής Σερβίας που έφτασε μέχρι τον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μανίλα.

Αυτό πάντως επιβάρυνε το κορμί του 31χρονου σέντερ που πέρασε μια δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς και περιόδους ντεφορμαρίσματος.

Ο τελευταίος τραυματισμός του τον κράτησε έξω 12 αγώνες της Ευρωλίγκας αλλά γύρισε την κατάλληλη στιγμή για να αποτελέσει ένα από τα βαρόμετρα πρόκρισης στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα όπου είχε  9 πόντους και 10,5 ριμπάουντς στις δύο καθοριστικές νίκες με 7/9 δίποντα και 22 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.