Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Κορυφαίος όλων…

Με εννιά κατακτήσεις ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πολυνίκης προπονητής της EuroLeague.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της Euroleague, έχοντας γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στα Final Four της διοργάνωσης. Με συνολικά εννέα κατακτήσεις Euroleague, είναι ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Ομπράντοβιτς έχει οδηγήσει τις Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκό και  Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της Ευρώπης πανηγυρίζοντας στα Final Four. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1992 με την Παρτιζάν, ενώ η πιο πρόσφατη το 2017 με τη Φενέρμπαχτσε.

Η θητεία του στον Παναθηναϊκό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς κατάφερε να κατακτήσει πέντε τίτλους (2000, 2002, 2007, 2009, 2011), επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ικανότητά του να προσαρμόζει την τακτική και να εμπνέει τους παίκτες του σε κρίσιμες στιγμές είναι θρυλική.

Στη Φενέρμπαχτσε, ο Ομπράντοβιτς συνέχισε να προσθέτει τίτλους στο βιογραφικό του, κατακτώντας την Euroleague το 2017 και φτάνοντας στον τελικό το 2016 και το 2018.

Η παρουσία του στα Final Four της Euroleague είναι συνώνυμη με την επιτυχία και τον θρίαμβο, καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία της διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.