O Iσπανός σέντερ δεν θα συνεχίσει στην Μπάγερν, έχει πρόταση από την Ρεάλ, αλλά οι Ισπανοί κάνουν λόγο για "σφήνα" του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας,

Προσφορά δυο εκατομμυρίων ευρώ στον Σέρτζ Ιμπάκα, έχει κάνει ο Παναθηναϊκός Aktor, σύμφωνα με δημιοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας Defensa Central που αναφέρει ότι οι “πράσινοι” έχουν ισοφαρίσει την πρόταση της Ρεάλ.

Συγκεκριμένα, η ισπανική ιστοσελίδα αναφέρει: “Ο Σερτζ Ιμπάκα ήταν ο στόχος για την αντικατάσταση του Βενσάν Πουαριέ, όμως ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να πάρει τον Μάριο Χεζόνια, έχει προχωρήσει σε πρόταση στον Ιμπάκα την οποία η Ρεάλ δεν μπορεί να ματσάρει. Αυτή η πρόταση είναι για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με αποδοχές δύο εκατομμυρίων ετησίως. Στη Ρεάλ φοβούνται τα χειρότερα καθώς σκόπευαν να προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο με option για ακόμα μία σεζόν αντί ενός καθαρού ποσού που θα φτάνει το 1.1-1.2 εκατομμύρια ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων. Η προτεραιότητα του Ιμπάκα ήταν να παίξει στη Ρεάλ, όμως η σφήνα του Παναθηναϊκών είναι κάτι που δεν το περίμενε“.

Ο Ιμπάκα ήταν επιλογή του Πάμπλο Λάσο στην Μπάγερν και στην περσινή Euroleague, είχε μέσο όρο 12.6 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.2 μπλοκ και 15.8 PIR σε 25 λεπτά συμμετοχής και αγωνιζόμενος σε 28 αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν ακόμα σέντερ, διαφορετικών αγωνιστικών στοιχείων από τον Ματίας Λεσόρ, ώστε να προκαλεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην επίθεση των αντιπάλων με το ύψος και την σωματοδομή του. Ο Ιμπάκα έχει αυτές τις προδιαγραφές, συν την εμπειρία του.